Farmen-Andreas (34) ble førstemann ut av Torpet: – Gud har andre planer for meg

GRUE (TV 2): Andreas Nørstruds Farmen-comeback ble kort. Han mener det er Guds vilje at han forlot Torpet etter kun én uke.

I år fortsetter konkurransen etter Farmen, og de deltakerne som taper tvekampen, flytter inn på torpet Brauter.

Denne husmannsplassen ligger ikke langt fra Farmen-gården, og her får de utslåtte deltakerne muligheten til å kjempe seg tilbake til Farmen.

Livet på torpet Brauter kan du følge i TV 2 Sumo-serien «Torpet» i høst.

Se «Torpet» eksklusivt på TV 2 Sumo søndag, mandag, torsdag og fredag.

Da Vidar Johansen (46) ankom Torpet etter tvekamp-tapet, møtte han tre fjes som mange kjenner godt til fra før av: De tidligere Farmen-deltakerne Lasse Bergseter (51), Camilla Cox Barfot (34) og Andreas Nørstrud (34).

Andreas tapte konkurransen

I torsdagens episode av Torpet måtte Vidar kjempe for plassen sin og møte en av de tre andre Torpet-beboerne i konkurranse.

Det er opp til de tre andre å bestemme hvem som skal møte nykommeren i kamp. Etter en diskusjon hvor både Camilla og Lasse uttrykte at de ikke var klare for konkurranse ennå, tok Andreas en for laget og meldte seg frivillig.

Vidar kunne deretter velge mellom seks konkurransegrener, og han gikk for vispen, som går ut på å piske eggehviter stive.

For Andreas ble det en umulig oppgave å slå kjøkkensjefen Vidar i en matlagingskonkurranse, så Andreas måtte reise hjem fra Torpet etter kun én uke.

TAPTE: Vidar Johansen (46) vant overlegent over Andreas Nørstrud (34) i konkurransen om å piske eggehviter stive. Foto: Alex Iversen/ TV 2
TAPTE: Vidar Johansen (46) vant overlegent over Andreas Nørstrud (34) i konkurransen om å piske eggehviter stive. Foto: Alex Iversen/ TV 2

– La det i Guds hender

Farmen-legenden tok nederlaget med fatning.

– Jeg tapte faktisk med glede. Jeg unner de som er her å gå videre, og jeg vet at det betyr mye for dem. Det ville det også gjort for meg, men nå som det ble som det ble, så stoler jeg på at det var meningen. Jeg har lagt hele oppholdet i Guds hender, og da stoler jeg på at det som skjedde var riktig, sier Andreas til TV 2 like etter konkurransen.

– Gud har andre planer for meg nå. Han har vært med meg her inne, det har jeg fått bekreftet, men det er andre oppgaver som venter, legger han til.

Se intervjuet med Andreas i toppen av saken.

MØTTES I KONKURRANSE: Vidar Johansen kom inn fra Farmen-gården og slo ut Andreas Nørstrud. Foto: Alex Iversen/TV 2
MØTTES I KONKURRANSE: Vidar Johansen kom inn fra Farmen-gården og slo ut Andreas Nørstrud. Foto: Alex Iversen/TV 2

Ba Gud om hjelp

Andreas forteller at han har bedt Gud om hjelp til alt han har foretatt seg inne på Torpet. Han beskriver et fint opphold, som varte i én uke.

Farmen-legenden, som sist deltok i realityprogrammet i 2012, forteller derimot at han har følt seg alene på Torpet.

– Når du er få, så er det vanskelig å drive en gård eller å trives hvis forskjellene blir store. I en større gruppe finner du som regel noen som du kan få støtte av, men her er det mer sårbart, fordi du kjenner at du står alene, sier Andreas.

– Har du følt på det?

– Sosialt sett så har jeg aldri følt at jeg står alene. Her inne føler jeg at vi har vært en gjeng, men åndelig sett, så har jeg selvfølgelig følt meg veldig alene, sier han.

TORPET-GJENGEN: Andreas Nørstrud, Camilla Cox Barfot, Lasse Bergseter og Vidar Johansen fant seg til rette på torpet Brauter. Foto: Alex Iversen/ TV 2
TORPET-GJENGEN: Andreas Nørstrud, Camilla Cox Barfot, Lasse Bergseter og Vidar Johansen fant seg til rette på torpet Brauter. Foto: Alex Iversen/ TV 2

Hemmelige brev

Andreas avslører at hemmelige brev som han har skrevet med kona, har vært det som har hjulpet han gjennom Torpet-oppholdet.

– Jeg har vært heldig og fått mulighet til å kommunisere via brev til kona. Der har jeg fått full støtte og åndelig oppbyggelse, og jeg har gitt det samme tilbake. Hadde jeg gått videre, så ville det vært viktig åndelig input for meg å få brev fra henne, sier han.

Andreas giftet seg med Maren Andrea Nørstrud (23) i 2013, da hun var 18 år gammel. Etter den tid har de fått fem barn, senest to tvillingjenter for ett år siden. Andreas har også en sønn fra et tidligere forhold.

– Den beste støtten jeg har fått fra kona er at hun kan fortelle at hun har det greit. Hun hadde det veldig vanskelig da jeg skulle reise, men så har vi oppmuntret hverandre, skrevet vennlige ord og uttrykt vår kjærlighet og takknemlighet til hverandre gjennom brev. Og det har helt klart styrket oss begge to, sier Andreas.

Diskusjoner

Den første uka på Torpet bød på diskusjoner og uenigheter mellom de tre Farmen-legende.

Mens Camilla og Lasse var enige om at arbeidsoppgavene på gården måtte rullere mellom de tre, så ville Andreas sette opp faste ansvarsområder og rutiner, samt utpeke en leder.

– Det foreslo jeg ved et par anledninger for Lasse og Camilla, og det ble kontant avslått. De var helt uenige i det. Det synes jeg var synd, og det ødela litt av trivselen de første dagene. For jeg følte på at det var oppgaver som skulle gjøres, også var vi ikke sikre på hvem som skulle gjøre hva, sier Andreas.

Uenigheter om kjøkkentjenesten

Kjøkkentjenesten ble det særlig diskusjoner rundt, og de første dagene ville ingen av de tre ta ansvaret for matlaging og vasking. Andreas mente at Camilla hadde best forutsetning for å gjøre de oppgavene, siden hun er kvinne, men det var ikke de andre enige i.

– Jeg ønsket i utgangspunktet ikke å stå på kjøkkenet, for jeg mener at jeg ikke er skapt for å gjøre en god jobb der. Jeg somler for mye, og jeg tror at kvinner er mer hygieniske og at det ligger mer naturlig for dem, sier Andreas.

Men da valget sto mellom uforutsigbarhet eller kjøkkentjeneste, valgte Andreas å ta på seg ansvaret for matlagingen.

– Når det ikke var faste oppgaver på gården, så sa jeg: “Dette trives jeg såpass dårlig med, så jeg er heller villig til å ta husmorrollen for å ha forutsigbarhet og vite hva jeg skal opp og gjøre om morgenen”, forteller han.

På dette tidpunktet kom derimot kjøkkensjefen Vidar inn på Torpet og tok over matlagningen, så Andreas fikk aldri prøvd seg som husmor.

DISKUSJONER: Den originale Torpet-trioen ble ikke enige om arbeidsfordelingen den første uka. Foto: Alex Iversen/TV 2
DISKUSJONER: Den originale Torpet-trioen ble ikke enige om arbeidsfordelingen den første uka. Foto: Alex Iversen/TV 2

Ville ikke provosere

Andreas ble svært mye omtalt da han var deltaker i Farmen i 2012. Han provoserte både de andre deltakerne og seerne med sitt konservative syn på kvinner og homofili, og han kritiserte blant annet damene på gården for hvordan de kledde seg.

Han har blitt kåret til tidenes mest omdiskuterte Farmen-deltaker av TV2.nos lesere.

34-åringen forklarer at han forsøkte å trå litt varsomt denne gangen.

– Jeg tror at her inne, for å ikke provosere unødig og skape ufred og et dårlig samarbeidsklima, så gjelder det å være litt forsiktig. Det er viktig å si hva man mener, men ikke provosere unødig. Det har jeg vært opptatt av å gjøre og det tror jeg at jeg har lyktes med, sier han.

FØRSTEMANN UT: Andreas måtte pakke sekken og forlate Torpet etter én uke. Foto: Alex Iversen/TV 2
FØRSTEMANN UT: Andreas måtte pakke sekken og forlate Torpet etter én uke. Foto: Alex Iversen/TV 2

Åpen for mer TV

Andreas beskriver Farmen-comebacket som en positiv opplevelse, og han innrømmer at han kommer til å savne det, nå som han er ute av konkurransen.

– Blir det mer reality-TV på deg?

– Jeg føler at Farmen-Andreas har fått kvoten si. Nå har jeg vært med i ordinære Farmen en gang, og jeg har fått enda en mulighet i år, som jeg er kjempetakknemlig for. Skal det bli mer TV på meg nå, så må det være et helt spesielt konsept. Kanskje det er bedre med dokumentar neste gang, sier han.

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​
​Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.