TRE ALTERNATIV: Idun selger tre typer tørrgjær. Matkontrollen har testet om det er vits i å kjøpe noe annet enn originalen. Foto: Marit Eide / Matkontrollen
TRE ALTERNATIV: Idun selger tre typer tørrgjær. Matkontrollen har testet om det er vits i å kjøpe noe annet enn originalen. Foto: Marit Eide / Matkontrollen

Valget av gjær betyr mer enn du tror

Matkontrollen (TV 2): Er det vits i å kjøpe forskjellig type gjær avhengig av hva du skal bake? Matkontrollen har sjekket.

Idun har ikke bare èn - men tre typer tørrgjær stående i butikkhyllene. Den velkjente blå pakken med originalgjær, den gule med pizzagjær, og den røde med gjær for søt bakst. Men hvor stor forskjell kan egentlig gjærtype utgjøre på en deig?I et forsøk på å få svar på dette fikk Matkontrollen hjelp av lærer på Norsk Restaurantskole, Andreas Fjellanger, og tre av hans elever.Gjær-eksperimentEksperimentet foregikk ved at hver av elevene skulle bake samme deig, men bruke fo