Leder i Young Bloods pågrepet i Marokko

En mann som beskrives som en lederskikkelse i Holmlia-gjengen Young Bloods er pågrepet i Marokko. Arrestasjonen skjedde tidligere denne uka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er VG som først meldte om pågripelsen.

Gjenglederen ble pågrepet av politiet i Marokko tidligere denne uka etter å ha vært etterlyst av norsk politi.

Grete Metlid i Oslo politidistrikt opplyser til TV 2 at gjenglederen er siktet for et drapsforsøk i Jerikoveien på Furuset i 2012, der en mann ble skutt og skadet.

Etterforskningen har stått stille lenge, men ble for alvor gjenopptatt i vinter. Gjenglederen skal ha vært etterlyst i kort tid før arrestasjonen.

Mannen skal også settes i sammenheng med en kidnappingssak, bekrefter politiet.

– Jeg har ingen kommentar til saken nå, sier advokat Ketil Magnus Berg som forsvarer mannen.

Norge har ingen utleveringsavtale med Marokko, og det jobbes nå gjennom diplomatiske for å få ham utlevert.

Beskrives som leder

Den arresterte mannen er i 20-årene og har lenge vært beskrevet som en lederskikkelse i den svært voldelige Holmlia-gjengen Young Bloods.

Mannen har tidligere vært varetektsfengslet, men skal etter det TV 2 kjenner til aldri ha blitt straffedømt for grov kriminalitet i Norge.

Flere personer tilknyttet Young Bloods har den siste tiden imidlertid blitt dømt til lange fengselsstraffer. I sommer ble en 26-åring dømt til seks års fengsel i en grov narkotikasak. To andre personer tilknyttet gjengen ble tidligere i år dømt i samme sak.

Intern konflikt

Ytterligere én mann er etterlyst i samme sak. Han beskrives som en nær venn av gjenglederen som nå er arrestert i Marokko.

På nyåret skal seks andre menn tilknyttet miljøet på Holmlia møte i en alvorlig narkotikasak der de også er tiltalt etter den såkalte «mafiaparagrafen».

– Vi har lenge hatt en målrettet innsats mot kriminelle og kriminelle miljøer, sier Grete Metlid.

Politiet mener at Young Bloods i flere år har opptrådt som en samlet gjeng, men det siste året har miljøet vært preget av interne konflikter. Det toppet seg 7. oktober i fjor da en mann i 20-årene ble skutt utenfor en butikk på Holmlia. Mannen er i dag lam.

Også han skal være en nær venn av mannen som nå er arrestert i Marokko.