Lokalavis: – Raiola står bak alt bråket

Lokalavisen Manchester Evening News hevder å ha kjennskap til at feiden mellom Paul Pogba og José Mourinho er regissert av superagenten Mino Raiola.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag: Se West Ham – Manchester United fra klokken 12.45

Den påståtte konflikten mellom Paul Pogba og José Mourinho fortsetter med uforminsket styrke.

Omtrent samtlige store sportsmedier i verden har gjennom hele uken viet store mengder spalteplass i sin dekning av den betente situasjonen mellom Manchester Uniteds manager og lagets stjernespiller.

Se videoen som satte fyr på Pogba-spekulasjonene øverst!

Nå kommer imidlertid lokalavisen Manchester Evening News – avisen som kanskje følger Manchester United tettest av samtlige medier – med nye opplysninger om saken.

På kommentatorplass skriver Samuel Luckhurst at superagenten Mino Raiola, som i tillegg til Pogba har stjerner som Zlatan Ibrahimovic og Mario Balotelli på sin klientliste, er mannen som står bak alt bråket.

FÅR SKYLDEN: Superagent Mino Raiola.
FÅR SKYLDEN: Superagent Mino Raiola. Foto: Valery Hache

– Raiola er marionettmesteren som drar i Pogbas tråder. Idéen til Pogbas kritiske utspill i media kommer ikke fra franskmannen, men fra agenten, skriver han i sin bakgrunnskommentar om bråket.

Ifølge avisen skal det har vært et anspent forhold mellom Pogba og Mourinho i nesten ett år.

Luckhurst mener at Raiola i vinter brukte Pogba som en brikke i et spill med Manchester United.

– Har ikke tatt avstand
Da klubben viste interesse for Alexis Sánchez, skal Raiola ha svart med å tilby Paul Pogba til Manchester City. City-sjef Pep Guardiola har i tidligere intervjuer bekreftet at klubben ble tilbudt Pogba av Raiola i vinter.

Videre skriver Manchester Evening News at Raiola hele tiden jobbet for at Pogba skal forlate Old Trafford i januar.

I 2016 skal Pogba ha bestemt seg for å forlate Juventus til fordel for Real Madrid, men ifølge Manchester Evening News overtalte agenten midtbanestjernen til å gå til spansk fotball etter tre år i Manchester United.

– Raiola ser på sine klienter som familie, og Pogba har hatt flere anledninger til å ta avstand fra agentens oppførsel, både når det gjelder kontakten han tok med Manchester City og sine utspill mot United-direktør Ed Woodward på Twitter, skriver Samuel Luckhurst.

Ferguson: – Han viste oss ikke respekt
Den legendariske manageren Sir Alex Ferguson tidligere advart Manchester United mot Paul Pogba og spillerens omstridte agent Mino Raiola, skriver Manchester Evening News.

OMSTRIDT AGENT: Mino Raiola
OMSTRIDT AGENT: Mino Raiola Foto: JOEL MARKLUND

– Pogba skrev under for Juventus for lenge siden, og lenge før han ga beskjed til oss, sa Ferguson til MUTV etter Pogbas kontroversielle overgang til Juventus i 2012.

– Det er skuffende fordi jeg mener at han ikke viste oss noen form for respekt. For å være ærlig, om han fortsetter slik, så er jeg glad for at han forlot oss, uttalte Ferguson.

I sin bok fra 2015 avslørte Ferguson at det var to fotballagenter han rett og slett ikke kunne fordra.

– Det er to fotballagenter jeg rett og slett ikke liker. Og Mino Raiola, Paul Pogbas agent, er en av dem, skrev Ferguson.

– Kan Mourinho og Pogba være i samme klubb?
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker stilte tidligere denne uken spørsmålstegn ved om Pogba og Mourinho kan fortsette i samme klubb dersom bråket på Old Trafford ikke gir seg.

– Styret håper jo at ting skal snu. Og så er det et spørsmål om de kan det og hvordan. Kan Mourinho og Pogba være i samme klubb? Er en av dem der når sesongen er slutt? Er begge der når sesongen er slutt? Det er spørsmålet som melder seg nå. Det er dramatisk og alvorlig. Det er ikke egne til å skape grobunn for sportslig suksess. Det er kjernen ved problemet, mente Alsaker.

Akkurat nå ser det ikke ut som om det iskalde forholdet mellom Mourinho og Pogba er på bedringens vei.

– Understreker alvoret
En video fra onsdagens Manchester United-trening på Carrington satte fyr på ryktene om at forholdet mellom José Mourinho og stjernespilleren Paul Pogba er på bristepunktet.

Videoen viste Pogba og Mourinho i heftig diskusjon, og ifølge engelske medier skal årsaken til disputten ha vært en historie midtbanestjernen la ut på Instagram da han satt på tribunen under tapet mot Derby i ligacupen.

– Det understreker vel alvoret. Riktig nok er det farlig å tolke for mye av et 30 sekunder langt klipp, men det er åpenbart dårlig stemning mellom dem, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til TV 2 Sporten etter å ha sett videoen som ble sluppet fra United-treningen.