SNAKKET OM DEN TUNGE HØSTEN: Therese Johaug
SNAKKET OM DEN TUNGE HØSTEN: Therese Johaug Foto: TV 2

johaug og lagvenninnene om den vonde høsten:

– Man tenker at livet er kort

Therese Johaug og lagvenninnene åpner seg om den vonde høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i begynnelsen av september Ski-Norge fikk seg et nytt sjokk.

Ida Eide (30) omkom etter at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp.

Hun var søster av landslagsløper Mari Eide (28), nær venn med Therese Johaug (30) og kjæreste med komiker Nils-Ingar Aadne (35).

Ski-Norge mistet også Vibeke Skofterud i sommer. Langrennsmiljøet ble tidligere i sommer også rammet av at Ronny Fredrik Ansnes døde.

I SORG: Ingvild Flugstad Østberg og
Therese Johaug under begravelsen til Ida Eide.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I SORG: Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug under begravelsen til Ida Eide. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

– Det går greit, det har vært en tøff tid den siste perioden. Man setter ekstra pris på laget og støtteapparatet rundt seg, og all ekspertise de har på ulike områder for å ivareta oss, sier Therese Johaug til TV 2 Sporten.

– Hvilke tanker har du gjort deg etter disse hendelsene?

– Jeg ser på en måte livet i perspektiv. Langrenn blir en liten liten del i det store og det hele. Man setter ekstra pris på folkene rundt seg, ikke minst laget. Hvor sterkt vi står sammen, hvilke verdier vi står for, og alle de fine folkene som er med oss på tur for å hjelpe oss, svarer Johaug.

– Men mine tanker går til de som har mistet sin aller nærmeste. Jeg føler virkelig med dem. Man må på en måte bare ta en dag om gangen, et trappetrinn om gangen, og tenke langsiktig. Det er brutalt, men livet må gå videre. Man må bare se fremover, fortsetter hun.

– Man tenker at livet er kort
Langrennsprofilen Heidi Weng innrømmer at det har vært en vond og tung høst.

– Det har ikke bare vært høsten, sommeren og. Hva skal man si? Man tenker kanskje litt mer hva som betyr noe, og at vi ikke bare er langrennsløpere, sier Heidi Weng til TV 2 Sporten.

– Jeg har vært veldig flink til å oppsøke venninner og vært mye sammen med dem. Man tenker over hva som betyr noe. At livet er kort. Man må ta vare på hverandre og øyeblikkene, konstaterer hun.

Ingvild Flugstad Østberg sier at det har vært et helt annet fokus i sesongoppkjøringen på grunn av det som har skjedd.

– Nå i det siste har det vært spesielt på mange måter. Det har vært et annet fokus, sier hun, og utdyper:

– Det som har skjedd føles uvirkelig. Det har vært flere trøkker i tillegg. Du får jo på en måte et virkelighetsperspektiv, og skjønner hvor viktig det er at du har folk som du er glad i rundt deg, og folk som er glad i deg. Så har vi sett den styrken vi har i laget og støtten vi finner i hverandre. Det er en gruppe der vi er oss selv, og får komme med følelser som de er. Det setter jeg enda større pris på, konkluderer Østberg.

– Det er en trygghet i gruppen
Hun innrømmer at lagvenninnene har vært flinke til å gi hverandre støtte og trøst i den vonde tiden.

– Vi har vært der for hverandre. Det er en trygghet i gruppen her, jeg være meg selv og få støtte og energi gjennom mine lagvenninner og den styrken vi har sammen. Det er en situasjon vi ikke vært i før, og som ingen har forberedt seg på. Da handler det bare om gjøre det beste ut av det, ta dag for dag, og være mennesker oppi dette her og ikke skiløpere, slår hun fast.

Tankene har hele tiden gått til de pårørende som har mistet sine nærmeste.

– Det er vanskelig å forstå det som har skjedd. Det med idrett og fokus har føltes utrolig ubetydelig. Tankene har gått til den nærmeste familie og kjæreste som har det helt forferdelig. Det tenker jeg veldig mye på. Man har lyst til å vise den støtten til dem så godt som mulig, men det er ikke alltid du føler du strekker til, sier Østberg.