FÅR SKRYT: Vålerenga-trener Roy Johansen får ros etter lagets gode sesongstart.
FÅR SKRYT: Vålerenga-trener Roy Johansen får ros etter lagets gode sesongstart. Foto: Hagen, Fredrik

TV 2-ekspertene om Vålerenga: – Terningkast seks!

Iskrigerne fra Oslo får toppscore for prestasjonene i sesonginnledningen av Bjørn Erevik og Erik Follestad Johansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se GET-ligaen på TV 2 Sumo

På samme tidspunkt i forrige sesong stod Vålerenga med seks tap på seks kamper. Denne sesongen har ting gått en helt annen vei for Roy Johansens menn, som med tirsdagens sterke snuoperasjon i DNB Arena innkasserte sesongens femte trepoenger.

HOCKEYPRAT - her kan du kose deg med TV 2s ishockeypodcast.

Dermed gikk de også forbi Storhamar og inntok tabelltoppen i GET-ligaen med totalt 16 poeng. I sesongens andre episode av «Hockeyprat» forteller TV 2s eksperter at ingen har imponert mer enn Vålerenga så langt.

– Basert på forutsetningene så har de imponert meg absolutt mest. De topper tabellen, og har ikke fått poengene i lotto, men jobbet steinhardt for dem. Sesonginnledningen til Vålerenga har stått til terningkast seks, sier TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik.

Solid forvarsmur
Erik Follestad Johansen var selv en viktig del av stammen i Vålerenga-forsvaret for noen år siden, men laget ble kraftig svekket etter at de mistet spillere som Aleksander Bonsaksen, Daniel Sørvik og Stefan Espeland på kort tid.

Etter at Roy Johansen hentet Espeland tilbake i forrige sesong og styrket lagets defensiv med Mats Trygg, Villiam Strøm og Kalle Ekelund i sommer, mener han at ingen lag i GET-ligaen matcher Vålerengas forsvarskorps.

– Backoppsetningen er en beste i ligaen. Trygg og Espeland er veldig gode offensivt og utretter de mye. Strøm og de andre er tunge defensivt. Det har funka bra til nå, men det blir også spennende å se hvordan det funker tempomessig når det drar seg til skikkelig, for de er ikke de raskeste, sier Follestad Johansen.

En joker?
Martin Røymark og Lars Erik Spets blir også trukket frem som avgjørende for lagets gode sesongstart.

– Mest spennende og gledelig er at Lars Erik Spets har kommet tilbake etter et så langt avbrekk og leverer på det nivået han gjør. Han er en spiller som alltid er på jobb, en utrolig viktig “maur” i mange av spillets faser, ikke minst i undertall, sier Bjørn Erevik.

I tillegg høster Andreas Stene, som har scoret fire mål på seks kamper og er Vålerengas poengkonge, skryt fra ekspertene.

– Han ser ut som en helt ny hockeyspiller. Han kom hjem fra utlandet og skulle være god, men det satt ikke helt. Men han har blomstret både offensivt og defensivt i år, og ser mye piggere ut, sier Follestad.