– Fortsetter han på dette nivået, får han mye spilletid resten av sesongen

Tobias Christensen var svært sentral da Start tok seg til semifinale på Bodø/Glimts bekostning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se målene i vinduet øverst! Video med tillatelse fra NRK.

Start-Bodø/Glimt 2-1

– Han er den mest spennende unggutten i denne Start-stallen. På sitt beste er han en spiller som kan skape ting uansett hvem som står på motsatt banehalvdel, roser TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Først sendte 18-åringen sørlendingene i ledelsen da han på vakkert vis trikset ballen opp og hamret den i mål med venstresleggen.

Så skaffet det lokale håpet straffe da han snek seg foran José Isidoro.

Christensen gikk frem og tok straffen selv. Han bommet, men kunne puste lettet ut da Herolind Shala satte returen.

– Han skulle nok ønsket seg mer spilletid denne sesongen. Men om han fortsetter med prestasjoner på dette nivået, vil han få mange minutter av Rekdal resten av sesongen, spår Mathisen.

Stortalentet scoret

Hjemmelaget fikk en knallstart på kampen. Like etter Philip Zinckernagel var nære på å sende Bodø/Glimt i føringen, fosset Eirik Wichne opp langs høyrelinjen.

Vingbacken fant Christensen i feltet med et lavt innlegg. 18-åringen tok imot ballen, trikset den forbi en Bodø/Glimt-forsvarer og hamret den i nettet med venstrefoten.

Nordlendingene brukte bare ti minutter på å svare. Patrick Berg prikket ut Kristian Fardal Opseth med en presis pasning.

Målsniken vendte opp, tok et touch og banket ballen i det lengste hjørnet forbi en sjanseløs Håkon Opdal.

Strålende Opdal-redninger

Starts keeperreserve hang derimot meget godt med ti minutter før pause. Martin Bjørnbak fikk slengt foten ut og avsluttet på halv volley etter en dødball. Opdal fikk fingertuppene på ballen og forlenget den i stolpen.

I andre omgang reddet 36-åringen hjemmelaget igjen da Philip Zinkernagel fikk avslutte alene med keeper.

– Opdal leverer en strålende kamp. Deumeland skulle egentlig stå, men på grunn av en skade fikk Opdal sjansen. Den tok han veldig godt vare på, mener Mathisen.

Like etter Bodø/Glimts forspilte gigasjanse, snek målscorer Christensen seg foran José Isidoro og skaffet straffe.

Det lokale stortalentet gikk selv frem og tok straffen. Han plasserte den i hjørnet, men Ricardo Friedrich reddet mesterlig. Bodø/Glimt-keeperen slo imidlertid ballen rett ut til Herolind Shala, som enkelt kunne sette returen i mål.

Dermed er sørlendingene klare for semifinale, og én kamp unna historiens første finale.

– Etter at Rekdal kom inn i sommer, har dette Start-laget tatt steg hver eneste uke. Nå tar de deres tredje strake seier. Det er fortsatt mye å rette på, men nå ser Start ut som det laget man trodde før sesongen, sier TV 2s fotballekspert.