Mourinho bekrefter: – Pogba er ikke lenger min visekaptein

José Mourinho bekrefter at Paul Pogba er vraket som visekaptein. Britisk avis hevder at Manchester United vurderer å selge franskmannen for 2,1 milliarder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forholdet mellom Manchester United-manager José Mourinho og Paul Pogba skal være på bristepunktet.

Tirsdag kveld meldte en rekke britiske medier, inkludert The Times, BBC, Daily Mail og ESPN, at Mourinho skal ha fortalt Pogba at han aldri vil være kaptein for klubben igjen. Beskjeden skal ha blitt gitt foran hele spillertroppen, ifølge Daily Mail.

Se hvordan Manchester United røk ut mot Derby i ligacupen øverst!

Den britiske avisen The Guardian skriver onsdag at José Mourinho har Manchester United-ledelsens fulle støtte i den betente konflikten med Paul Pogba, og at klubbledelsen mener det var riktig å vrake stjernespilleren som kaptein.

Etter at Manchester United røk ut på straffer mot Derby i ligacupen, bekreftet José Mourinho at den franske VM-vinneren er ferdig som visekaptein.

– Han er ikke lenger min visekaptein
Han ville imidlertid ikke være med på at alt som har vært rapportert i britiske medier om den påståtte konflikten med 25-åringen stemmer.

– Nei. Den eneste sannheten er at jeg tok avgjørelsen om at Paul ikke lenger er min visekaptein, bekreftet Mourinho overfor Sky Sports News.

VRAKET: Paul Pogba er vraket som visekaptein.
VRAKET: Paul Pogba er vraket som visekaptein. Foto: Oli Scarff

– Men vi har ikke problemer. Den samme personen som avgjorde at Paul ikke lenger er min visekaptein, er den samme personen som avgjorde at Paul skulle bli visekaptein. Jeg er manager og tar disse avgjørelsene, men det er ingen konflikt, og det finnes ingen problemer mellom oss. Jeg tok bare en avgjørelse jeg ikke trenger å forklare, sa Manchester United-manageren.

Pogba har hittil denne sesongen skapt mye støy etter sine uttalelser i media. Blant annet uttalte franskmannen at han ville bli bøtelagt om han sa hva han mente om situasjonen til klubben etter seieren mot Leicester i serieåpningen.

Midtbanestjernens uttalelser skal imidlertid ikke vært det eneste som har irritert José Mourinho og det øvrige trenerteamet.

– Spilte høy musikk på spillerbussen
Foran lørdagens kamp mot Wolves på Old Trafford spilte Pogba det som beskrives som svært høy musikk på spillerbussen, mens trenerteamet hadde etterlyst et roligere fokus, skriver The Daily Mail.

Pogba skal også ha skapt irritasjon etter at han har ankommet spillerhotellet Lowry Hotel i Rolls-Royce med privatsjåfør.

Etter kampen mot Burnley dro han rett til flyplassen for å reise til landslagssamling med Frankrike, mens resten av lagkameratene tok bussen fra Turf Moor. Det skal ha vakt oppsikt både blant trenerteamet og lagkameratene.

Midtbanestjernens ønske om å forlate Old Trafford til fordel for Barcelona i sommer skal også ha vært en medvirkende årsak til at Pogba ble vraket fra sine kapteinforpliktelser, hevder Sportsmail.

Kilder innad i Manchester United beskriver forholdet mellom Mourinho som helt på bristepunktet.

​Engelske aviser spekulerer nå i at det kan gå mot et salg av Pogba allerede i januar – enten til Barcelona eller Juventus. Ifølge The Daily Mirror vil Manchester United kreve 2,1 milliarder kroner i overgangssum for Pogba ved et eventuelt salg.

Paul Pogba var ikke i troppen da Manchester United røk ut mot Derby i ligacupen. Den offisielle begrunnelsen var at den franske VM-vinneren trengte hvile.