Dykkere og søkehunder på vei etter bil ble tatt av ras

En personbil er tatt av et ras i Samnanger i Hordaland og ført ut i sjøen. Føreren av bilen er reddet ut. Det er ukjent om flere er tatt av raset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: En bil er tatt av et ras som gikk over Liavegen i Samnanger i Hordaland onsdag formiddag.

Politiet opplyser at ingen var i bilen da den ble tatt av raset.

– Vi har kontroll på bileier, melder politiet.

Dykkere og søkehunder er på vei fra Bergen. Det er ukjent om andre er tatt av raset.

Norske Redningshunder bistår i søket med ni redningshunder

Unngikk ras

Også ved Stryn ble en personbil med to personer tatt av et ras onsdag morgen. Her klarte begge personene klarte å redde seg ut av bilen. Veien er helt stengt, da det er fare for nye ras.

Like etter klokken 06 fikk politiet melding om at det har gått et ras over riksvei 15 ved Fosnes mellom Stryn og Hjelle i Sogn og Fjordane.

En bil er tatt av raset, to personer som satt i bilen har reddet seg ut.

– Det har gått et 30 meter stor ras over riksveien. En bil er tatt av raset. Men begge personene som satt i bilen har reddet seg ut. Vi er sikre på at ingen andre er tatt av raset, sier operasjonsleder Per Algrøy ved Vest politidistrikt til TV 2.

Politiet er på stedet for å passe på at ingen tar seg inn i rasområdet. Statens vegvesen har satt opp sperringer i begge ender av raset.

– Fare for nye ras

– Politipatruljen har måttet trekke seg litt unna, da det er fare for nye ras, sier operasjonsleder Svein Rune Halleraker i Vest politidistrikt.

Det er ingen omkjøringsmuligheter.

Geolog er på vei til stedet for å vurdere om det er fare for at det vil komme flere ras. Statens vegvesen har satt opp sperringer på begge sider av raset.

Flere stengte veier

Vegtrafikksentralen melder at riksveien mellom Stryn og Lom er stengt som følge av steinraset.

Også på fylkesvei 616 ved Skatestraumen i Sunnfjord gikk det et ganske stort ras onsdag morgen.

– Dette raset er rundt 15 meter bredt og en halv meter høyt. Ingen er tatt av raset, men det sperrer veien. Beboerne innenfor rasstedet er isolert, sier Halleraker.

Entrepenør er på vei.

Like før klokken 07 melder politiet i Sør-Vest at det er store mengder vann og mellomstore steiner i veibanen på E134 ved Stordalsvatnet i Etne i Hordaland etter et ras. Politiet er på vei for trafikkdirigering i påvente av at veitrafikksentralen sender entreprenør til stedet.

Her er det satt opp kolonnekjøring hver halvtime.

Saken oppdateres.