Borgerlig krav om ekstern granskning

De borgerlige partiene i Oslo går sammen om et felles krav om ekstern granskning av påstandene mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

HØRING: Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) under en høring 13. september. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HØRING: Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) under en høring 13. september. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I et felles brev fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF anmoder partiene om at det settes i gang undersøkelser av mulig brudd på byrådets opplysningsplikt overfor bystyret, skriver Nettavisen.

Brevet ble tirsdag sendt til Kontrollkomiteens medlemmer i Oslo kommune.

«Vi ber om at Kontrollutvalget på selvstendig grunnlag iverksetter undersøkelser av denne og eventuelle andre påstander i varslet som kontrollutvalget mener det er grunnlag for å undersøke. Vi ber om at det benyttes ekstern kompetanse i undersøkelsene, dersom dette er nødvendig for at varslerne skal ha tillit til prosessen», heter det blant annet i brevet.

Brevet er undertegnet Eirik Lae Solberg, Høyres gruppeleder, Hallstein Bjercke, Venstres gruppeleder, Carl I. Hagen, Fremskrittspartiets gruppeleder og Erik Lunde, Kristelig folkepartis gruppeleder.

Når komiteen i Oslo møtes senere tirsdag ettermiddag skal Thorkildsen-saken opp til behandling.

I forrige uke ble det kjent at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) selv skal håndtere og konkludere i varslersaken mot skolebyråden.

(©NTB)