GI EN AV DEM EN SJANSE TIL: Enten Victoria, Øyind, Casper, Ingita eller Sophie får komme tilbake til Idol.
GI EN AV DEM EN SJANSE TIL: Enten Victoria, Øyind, Casper, Ingita eller Sophie får komme tilbake til Idol. Foto: TV 2

IDOL:

Nå kan du redde én av disse fem tilbake til Idol

Stem på din favoritt her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De direktesendte Idol-sendingen er rett rundt hjørnet, og i fredagens episode av Idol fikk vi se det skjebnesvangre øyeblikket der femten deltakere ble til ti.

Det ble mange følelser i Ekebergrestauranten da ble klart hvilke fem som ikke fikk være med videre til de direktesendte finalesendingene.

Det deltakerne ikke visste, er at en av de fem får være med videre likevel. Seerne får nemlig lov til å stemme frem en person som får komme tilbake til Idol.

Nå er det dermed opp til dere der hjemme: Gå inn her for å stemme på din favoritt!

OPPDATERT: Avstemmingen er nå avsluttet.

Gjennom flere uker har vi fulgt de fem deltakerne gjennom deres Idol-reise. les mer om de fem deltakerne for å bestemme hvem som fortjener en sjanse til.

Casper Kuhlmann Kristensen

 • Alder: 16
 • Hjemsted: Nodeland utenfor Kristiansand.
 • Yrke: Skoleelev, første år på videregående

Casper Kuhlmann Kristensen har Shawn Mendes som sitt store forbilde, og drømmen er å kunne spille på store arenaer fylt opp av tusenvis med tilhørere – helst flere ganger i uka. Nå håper han å få være med videre i Idol.

– Jeg fortjener en plass i topp 11 fordi jeg virkelig brenner for musikk og har et mål om å kunne leve av musikk. Jeg er veldig ung og har mange ting jeg kan utvikle. Gjennom Idol tror jeg at jeg kan utvikle meg selv mye som artist og som person.

Dommerne mente at Casper trenger mer tid på seg, og han fikk derfor nei. Dersom du mener Casper fortjener å komme videre, gir du han din stemme.

Ingita Kahn

 • Alder: 17
 • Hjemsted: Oslo
 • Yrke: Elev på videregående skole

Ingita Kahn har sunget siden hun var to år gammel, og musikk er noe hun vil jobbe med resten av livet. Nå håper hun å kunne bli en R&B- og soul-artist.

– Noe av det kuleste er å bli gjenkjent på gata av fremmede som kaster ut komplimenter som «du fortjener å vinne» og «du er kjempeflink». All kjærligheten gjør meg motivert til å vise hva jeg kan. Jeg har et talent og en attityde som jeg mener er viktig for en artist, sier hun.

Ingita mener hun har mye mer å gi, og håper nå å få en sjanse til. Dommerne sier at Ingita ikke går videre på grunn av en helhetsvurdering. Er du uenig, og vil sende henne videre, gir du henne din stemme.

Sophie Nordrum Kroken

 • Alder: 21
 • Hjemsted: Kommer fra Asker, bor i Oslo
 • Yrke: Student, entreprenørskap

Sophie Nordrum Kroken var lei av å drømme om å bli artist, og lei av å drømme om å stå på en scene. Derfor bestemte hun seg for å gjøre noe med det, og meldte seg på Idol. Hennes musikalske forbilde er Sigrid, og hun håper på å kunne reise rundt i inn- og utland og holde konserter.

– Jeg fortjener en plass i topp 11, fordi jeg har utrolig mye mer å gi og komme med, har flere sider jeg føler jeg ikke har fått vist på audition og bootcamp. Det har vært en helt fantastisk reise så langt, og jeg har veldig lyst til å komme videre, sier hun.

Dommerne mener at Sophie har trollbundet dem fra første stund, men at hun ikke har vært helt på topp på bootcampen. Mener du hun fortjener å få være med videre, gir du henne din stemme.

Victoria Rensel

 • Alder: 18
 • Hjemsted: Spikkestad
 • Yrke: Elev ved videregående skole, Kristelig Gymnas i Oslo

Victoria meldte seg ganske spontant på Idol – men drømmen om å være med i talentprogrammet, har hun hatt siden hun var 6 år gammel og så Idol på TV. Med Ariana Grande som største forbilde, håper hun å kunne leve av å være artist.

– Jeg fortjener en plass videre i Idol fordi jeg ikke er klar for å forlate drømmen og gå tilbake til hverdagen. Selv om jeg har gjort en del allerede, føler jeg ikke at jeg er ferdig ennå. Jeg har så mye mer jeg vil vise dere. Det er enda masse jeg vil lære og oppleve. Jeg er klar for flere utfordringer og jeg lover jeg skal levere mitt aller beste

Dommerne valgte å ikke sende Victoria videre. Hvis du synes hun skal få en sjanse til, gir du henne din stemme.

Øyvind Weiseth

 • Alder: 25
 • Hjemsted: Halsa på Nordmøre
 • Yrke: Frilansmusiker

Hjemme hos Øyvind er det musikk på til enhver tid, og når han går ut døra, har han musikk på ørene. Øyvind vet ikke hvordan han skal klare seg uten, og nå har han en rekke musikkplaner som han håper å få gjennomføre.

– Jeg fortjener en plass i topp 11 fordi jeg vet at jeg har så mye mer å gi enn jeg fikk vist i løpet av bootcamp, og live er den beste plassen jeg kan få vist dette. Etter at jeg bestemte meg for å satse på musikken har det ikke vært en dag hvor jeg ikke har gjort noe innenfor musikk, og det har jeg lyst til å fortsette med, sier han.

Dommerne sier at Øyvind hadde en av de aller råeste stemmene på audition, men at han senere har slitt litt med stemmen. Mener du han fortjener en sjanse til, gir du han din stemme.

.

Stem på din favoritt!

DU HAR TRE GRATISSTEMMER PÅ TV2.NO. STEM HER.

Du kan i tillegg stemme på telefon og SMS:

 • Casper: SMS 1 til 26700 (5,-kr) eller ringe tlf nr 829 49 201 (5,-kr)
 • Ingita: SMS 2 til 26700 (5,-kr) eller ringe tlf nr 829 49 202 (5,-kr)
 • Sophie: SMS 3 til 26700 (5,-kr) eller ringe tlf nr 829 49 203 (5,-kr)
 • Victoria: SMS 4 til 26700 (5,-kr) eller ringe tlf nr 829 49 204 (5,-kr)
 • Øyvind: SMS 5 til 26700 (5,-kr) eller ringe tlf nr 829 49 205 (5,-kr)