Mener Mourinho bør kvitte seg med Sánchez

Britisk ekspert oppfordrer Manchester United til å selge Alexis Sánchez ved sesongslutt. TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller innrømmer at han tok feil da han kåret chileneren til det beste kjøpet i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i januar Manchester United lyktes med å kapre underskriften til storstjernen Alexis Sánchez fra Arsenal i en bytteavtale der Henrikh Mkhitaryan gikk motsatt vei.

Etter å ha imponert i sin debut i FA-cupen mot Yeovil, har det imidlertid gått trått for den chilenske landslagsstjernen som etter sigende mottar 4,5 millioner kroner i ukelønn på Old Trafford.

Se hvordan Manchester United rotet vekk ledelsen mot Wolves øverst!

På 23 kamper har stjernen scoret kun tre mål, og måtte tåle massiv kritikk i engelske tabloider.

– Bør selges for å få pengene igjen for ham
Nå oppfordrer BBC-ekspert og Arsenals tidligere storscorer Ian Wright José Mourinho til å selge Sánchez ved sesongslutt.

– Dersom jeg var en forretningsmann, så ville jeg sett hvordan det gikk resten av sesongen, og så solgt ha,. Det er på grunn av den lønnen han mottar, slår Wright fast.

Før han utdyper:

– Jeg tror at United nå tenker hvordan de skal makte å få pengene de har investert i ham tilbake. Sánchez må nok ned i lønn om han går til en annen klubb. For nå vil ingen betale det han krever i lønn, med tanke på hvordan han spiller, sier Wright.

Sánchez har spilt fem kamper denne sesongen, men ble vraket til fordel for Anthony Martial i Champions League-oppgjøret mot Young Boys.

I helgens skuffende 1-1-oppgjør mot Wolves ble han byttet ut etter kun 63 minutters spill.

– Han gjør seg ikke fortjent til en plass på laget når du har spillere som Martial og Rashford, som bare venter på å spille, konkluderer Arsenals nest mestscorende spiller gjennom tidene.

TV 2-ekspert kåret Sánchez til det beste kjøpet
TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller er sterkt uenig med Ian Wright i at Manchester United bør vurdere å kvitte seg med Sánchez etter sesongen.

Han kåret Sánchez til den beste signeringen under vinterens overgangsvindu.

Simen Stamsø Møller, kommentator og og fotball-ekspert i TV 2.
Simen Stamsø Møller, kommentator og og fotball-ekspert i TV 2. Foto: Daniel Sannum Lauten, Tv 2

– Jeg synes det høres strengt ut. Da jeg satte opp en liste over de ti beste signeringene i januar, så satte jeg Sánchez på topp. Men den listen har han jo gjort til skamme, for han har ikke vært i nærheten av å overbevise, forteller Møller til TV 2 Sporten.

Eksperten skjønner ikke helt at lønnen til Sánchez blir brukt mot ham.

– Jeg synes ikke det med lønnen egentlig er et så viktig tema med tanke på hvor mye penger Manchester United har. Men om alle United-spillerne fikk sine kontrakter terminert, og så skulle forhandle om nye kontrakter, så hadde ikke Sánchez fått den lønnen han har nå. Men deler av lønnen er jo en del av overgangssummen, siden han hadde så kort tid igjen av kontrakten med Arsenal, sier han.

– Vi ser det bare glimtvis
I likhet med britiske fotballeksperter mener Stamsø Møller at Sánchez hittil har vært en skuffelse for United – med noen få unntak.

– Han har ikke levert varene. Jeg har til gode å se ham virkelig god i tre kamper på rad. Samtidig virker han ikke som den beste medspilleren å ha. Borte mot City forrige sesong gnistret han, med stikkerne til Pogba og mye mer. Vi ser det glimtvis, men ikke igjen og igjen og igjen. For hva har han egentlig gjort etter bortekampen mot City? For meg så har Alexis Sánchez vært en skuffende signering frem til nå, sier Stamsø Møller, før han legger til:

– Samtidig er det viktig å understreke at dersom United hadde vært bedre, så hadde Sánchez vært det og. Han har imidlertid ikke klart å løfte United slik jeg trodde at han skulle gjøre, sukker eksperten.

– Tror du José Mourinho angrer på at han hentet Sánchez i januar?

– Nei, med tanke på at muligheten var det, og basert på alt annet Alexis har gjort i Premier League og for Arsenal, så skjønner alle at Mourinho tok muligheten. Men jeg tror at Mourinho angrer litt på at han ikke har fått det beste ut av ham. Dessverre så ser ikke Sánchez ut helt som seg selv i Manchester United, svarer TV 2-eksperten.

Håper Sánchez spiller på seg selvtillit
Stamsø Møller nekter imidlertid å gi opp troen på at Alexis Sánchez kan komme til å gnistre for Manchester United.

– Dersom laget spiller bedre, så vil han spille bedre, men mye er opp til ham selv. Han trenger bekreftelser på at han er blant de beste angrespillerne i ligaen igjen. Det har latt vente på seg, for det han trenger nå er selvtillit og gode opplevelser. Vi har alle sett hvor god og avgjørende han var borte mot City, men han må gjøre det helg etter helg. For meg er Alexis Sánchez en gåte fremdeles, oppsummerer Stamsø Møller.