FILE PHOTO: Instagram-grunnleggere Mike Krieger og Kevin Systrom opplyser i en pressemelding at de vil gi seg innen to uker.
FILE PHOTO: Instagram-grunnleggere Mike Krieger og Kevin Systrom opplyser i en pressemelding at de vil gi seg innen to uker. Foto: Stephen Chernin / REUTERS

Instagram-gründerne gir seg

Gründerne bak bildedelingsappen Instagram gir seg i selskapet «for å utforske sin egen nysgjerrighet og kreativitet». De to oppgir ingen annen årsak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2010 skapte Kevin Systrom og Mike Krieger Instagram og opplevde raskt suksess. I dag har bildedelingsappen godt over en milliard brukere.

– Mike og jeg er takknemlige for de siste åtte årene med Instagram og de siste seks med Facebook-teamet. Vi har vokst fra å være 13 folk til å bli over 1.000 ansatte på kontorer over hele verden, skriver Systrom i en pressemelding.

Facebook kjøpte Instagram for en milliard dollar i 2012, på et tidspunkt da appen hadde 31 millioner brukere og ikke tjente penger på annonser.

I følge Bloomberg forlater gründerne selskapet på grunn av økende gnisninger mellom dem og Facebook-toppsjef Mark Zuckerberg i forbindelse med hvilken retning applikasjonen skal bevege seg i.

Avisa skriver at Systrom og Krieger har jobbet for å holde Instagram-merket uavhengig av Facebook, men at de i den senere tid har vært frustrerte over at Zuckerberg har involvert seg mer og mer i den daglige driften av selskapet.

Zuckerberg på sin side kaller Systrom og Krieger «ekstraordinære produktutviklere» og sier han ser fram til deres neste påfunn. I pressemeldingen opplyser Systrom at de to vil gi seg i løpet av noen få uker.

(©NTB)