Smárason stilnet LSK-kritikerne med fantastisk straffe

Varslet protestaksjon ble kuppet: – Har aldri hørt på maken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm-Tromsø 1-0

Se målet i Sportsnyhetene øverst.

Arnor Smárasons straffescoring tolv minutter før slutt ga Lillestrøm tre viktige poeng i bunnoppgjøret mot Tromsø.

Jostein Gundersen gikk litt for hardt i ryggen på Thomas Lehne Olsen, og «Smáradona» var sikker fra ellevemeteren. Han dundret ballen i vinkelen.

– Et fantastisk straffespark, og årets viktigste spark fra en Lillestrøm-spiller, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Scoringen var Smárasons femte siden han kom til klubben i sommer.

– Det var viktig å sette den. Jeg ville sette den og feire med fansen, sier Arnor Smárason til TV 2.

– Jeg er så utrolig stolt av guttene, som kjemper «ørene ut av buksene» hver dag. Det betyr mye for dem, de har Lillestrøm-hjerte.

Misbrukte muligheter

Avslutningen stod i skarp kontrast til hjemmelagets voldsomme sjansesløseri tidligere i kampen.

Lehne Olsen, Smárason og Fredrik Krogstad hadde alle brent store muligheter, før de fikk straffen som ga 1-0.

Resultatet var en lettelse for alle som er glad i Lillestrøm, og betyr at klubben som ligger nest sist på tabellen klatrer opp i ryggen på Start på kvalikplass. Sørlendingene har 23 poeng, mens LSK har 22.

– Dette er en av årets mest fortjente seiere, sier Jesper Mathisen.

– Om ikke dette hadde blitt hjemmeseier hadde det vært veldig synd på alle som er glad i LSK.

– Det var utrolig godt. Det var et sinnssykt press før kampen. Vi kjente på viktigheten av å vinne kampen. Å levere under de omstendighetene var solid, sier Frode Kippe til TV 2.

Protest rant ut i sanden

Den varslede supporterprotesten med stille kanarifans i 19 minutter ble droppet. Allerede etter et par minutter var syngingen i full gang.

Det til tross for at supporterleder Thor-Arne Sandli bekreftet til TV 2 like før kampstart at planen stod ved lag.

– Fansen leverte fantastisk utenfor banen. Det var fantastisk stemning. Kanskje det var meningen å tenne folk litt, sier Arnor Smárason.

– Jeg tror alle andre ga litt ekstra det første kvarteret. Jeg syns det var fantastisk liv det første kvarteret. Jeg tror jeg aldri har hørt maken på Åråsen, sier Frode Kippe til TV 2.​

Etter kampen var Sandli ikke enig i at protesten ikke var en suksess.

– Det kommer helt an på hvordan du ser det. Det var flere som valgte å holde seg til 19 minutter, men samtidig så var det en vurdering man gjør. Når man kommer dit og får en følelse... For meg som forsanger, så har jeg alltid lyttet til feltet. I denne situasjonen ble det vanskelig å holde helt ut på noe som ikke alle var enig i, sier han til TV 2.

– Jeg syns likevel vi oppnådde det vi ønsket. Det var mye temperatur her oppe, og der ute var det mye engasjement og temperatur. Da føler jeg kanskje selv om vi fremstår som en rar organisasjon, så kom det noe godt ut av det.

De lyttet altså likevel til TV 2-ekspert Jesper Mathisens råd fra søndag om at det ikke var for sent å snu.

– Kanarifansen på jobb! Slik skal det være, sier Jesper Mathisen.

– De etterlyste glød, innsats og vilje. Det fikk de så absolutt fra Lillestrøm-spillerne i kveld, for endelig så det ut til at alle på Åråsen forstod hvilken vanskelig situasjon de befinner seg i, og hva som må til for at de skal ta mer poeng i kampene som kommer.

Vanvittige sjanser

På banen var det svært lite liv i den første omgangen.

Et par langskudd fra hvert av lagene som ble greit håndtert av lagenes respektive sisteskanser.

I andreomgang var det et friskere hjemmelag på banen, og i løpet av omgangens første ti minutter hadde Lillestrøm flere enorme muligheter.

Først fikk Thomas Lehne Olsen en gedigen mulighet etter at Simen Wangberg sklei. Lehne Olsen dundret til, men Gudmund Kongshavn var på plass.

Den største sjansen kom på returen som havnet hos Arnor Smárason. Islendingen levde denne gangen ikke opp til kallenavnet Smáradona og avsluttet over tilnærmet upresset.

Bare et par minutter senere kom Fredrik Krogstad alene med Kongshavn, men også han skjøt over. Samme mann fikk sjansen 20 minutter før slutt, men avslutningen fra ti meters hold gikk utenfor.

– At Lillestrøm ikke setter en av disse sjansene er smått utrolig, for makan til sjansesløseri har jeg ikke sett på en stund, sier Jesper Mathisen.

Så fikk LSK straffen som ga målet de trengte.

For Tromsø ble andreomgang stort sett en forsvarskamp, og med unntak av et skudd fra Mikael Ingebrigtsen som Marko Maric reddet greit.