Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvalen på 30 til 40 tonn ble skylt på land i Wattamolla nasjonalpark på østkysten av Australia. Nå må badelystne turister holde seg på land i frykt for haiangrep.

– Bading, dykking og snorkling er forbudt på grunn av høy hai-aktivitet i området hvor hvalen er, skriver nasjonalparken på sine hjemmesider ifølge den australske avisen Illawarra Mercury.

Først lå den døde hvalen oppå noen steiner, men har etterhvert havnet i vannet, hvor den nå ligger på den populære turiststranda.

Både politi og ansatte i nasjonalparken prøver å holde folk unna hvalen. Det skal være lettere sagt enn gjort, hvalen har blitt en populær attraksjon.

– Uheldigvis har vi sett noen situasjoner hvor sunn fornuft ser ut til å være fraværende, sier Shaun Elwood, sjef for nasjonalparken.

Brukte hvalen til å svømme med hvithai

En video lastet opp på den australske siden 9news viser en person som bruker den døde hvalen til å svømme med hvithai.

– Kanskje noe av sykeste jeg har sett. Haien kom rett opp i ansiktet mitt, før den snudde seg og svømte unna, sa våghalsen, Jai Kiggins til avisen om stuntet.

Kiggins påpeker at det kanskje ikke var det smarteste han har gjort. Og det stemmer nok, for fire dager siden ble nemlig en kvinne (46) og jente (12) angrepet av hai lenger nord på Østkysten av Australia.

Helseskadelig

Det er ukjent hvor lenge hvalen har vært død, eller hva som har skjedd. Til avisen sier sjefen for nasjonalparken at det det kan være helseskadelig å komme i kontakt med hvalen.

– Ikke engang rådene fra oss, eller politiet er nok til å holde folk unna. Kontakt med hvalen kan være helseskadelig, og det er forbudt i henhold til loven, sier Elwood.

De som trosser anmodningen, vil få en bot, skriver nettsidene videre.