Isabelle Gullden i aksjonn under EM i 2016.
Isabelle Gullden i aksjonn under EM i 2016. Foto: Bjorn Larsson Rosvall

Håndballstjerne slår tilbake mot rykteflom

Isabelle Gulldén ler av ryktene som omgir henne etter overgangen til Brest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svenske Isabelle Gulldén er en av håndballens største stjerner, så det er ikke overraskende at hun er kostbar i drift for klubbene som får nyte godt av hennes ferdigheter.

Da hun i sommer skiftet klubb fra CSM Bucuresti til franske Brest hevdet rumensk presse at penger var hovedmotivasjonen til overgangen.

Ifølge journalisten Catalin Tolontan ble Gulldén verdens best betalte spiller med en årslønn på ca. 2,8 millioner norske kroner, og passerte med det Nora Mørk. Også Aftonbladet meldte de samme tallene.

Til SVT ler hun av opplysningene.

– Det var et rykte som ble spredt, og som det fremdeles skrives mye om, sier Gulldén.

– Man får velge å tro på det om man vil, men det var ikke på grunn av pengene jeg flyttet til Brest, for å si det slik.

Vil ha mer gull

Hun går ikke nærmere inn på hva hun faktisk tjener.

Gulldén er en gullgrossist på klubbnivå. Hun har vunnet ligaen i både Sverige, Danmark og Romania. Nå er målet å gjøre det samme i Frankrike.

– Å vinne ligaen har vi som mål. Vi er kanskje ikke helt der at vi kan vinne Champions League ennå, men målet er å nå i alle fall kvartfinale.

Det som mangler

29-åringen er også det svenske landslagets viktigste spiller.

Internasjonalt har hun fått med seg ett EM-sølv fra 2008 og bronse i samme mesterskap i 2014.

I fjor ble svenskene nummer fire i VM, etter blant annet å ha slått Norge i gruppespillet. Nå håper hun å snyte de norske håndballjentene for heder og ære under EM i Frankrike i slutten av året.

– Jeg håper at det kan gå veien. Kanskje ikke i år, men innen nær fremtid. Å vinne noe med sitt eget land er noe jeg rangerer svært høyt, sier hun.

Da kanskje det kan bli reprise på jubeldansen som tok nettet med storm etter at de sikret seg avansement til VM-kvartfinale.