PÅKJØRT: Politiet på Schaus Plass i Oslo der en gutt på sparkesykkel ble påkjørt av en politipatrulje under utrykning den 13. juni i år.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
PÅKJØRT: Politiet på Schaus Plass i Oslo der en gutt på sparkesykkel ble påkjørt av en politipatrulje under utrykning den 13. juni i år. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: Teigen, Trond Reidar

Politimann mistet lappen etter å ha kjørt på en gutt under utrykning

Spesialenheten har ilagt en politimann 8000 kroner i bot og fratatt førerkortet etter at han kjørte på en gutt på sparkesykkel under en utrykning i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En politimann kjørte i fjor sommer på en gutt under en utrykning. Gutten var på vei over fortauet på grønt lys med sparkesykkel da ulykken inntraff. Gutten som er født i 2013 fikk lettere personskader.

Politimannen kjørte i utrykning med blått, blinkende lys men hadde ikke på sirener. I et lysregulert kryss kjørte han på rødt.

Det var VG som først omtalte saken.

Spesialenheten mener politimannen har brutt Vegtrafikklovens grunnregel – § 3 – og har nå vedtatt å blant annet frata politimannen førerkortet i tre måneder.

– Begrunnelsen er at selv om politiet har anledning til å overtre flere bestemmelser i Vegtrafikkloven under utrykning, vil de likevel være bundet til å følge grunnregelen i Vegtrafikkloven, om at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom, sier Rune Fossheim ved Spesialenheten til TV 2.

Politimannen har vedtatt forelegget.