NYTT VARSEL: En ny kvinne kommer med nye anklager mot Kavanaugh.
NYTT VARSEL: En ny kvinne kommer med nye anklager mot Kavanaugh. Foto: Saul Loeb

Enda en kvinne anklager Kavanaugh for overgrep

Enda en kvinne anklager høyesterettsnominerte Brett Kavanaugh for seksuelle overgrep. Episoden skal ha funnet sted på en universitetsfest på 1980-tallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er i avisen The New Yorker at 53 år gamle Deborah Ramirez forteller om en fest i skoleåret 1983/84, der hun mener Kavanaugh presset underlivet sitt opp i ansiktet hennes og tvang henne til å berøre ham.

– Jeg var flau og ydmyket, men Brett lo bare. Jeg kan huske ansiktet hans (...) Plutselig hørte jeg noen på festen rope at Brett hadde «puttet penisen sin i munnen til Debbie», sier kvinnen til avisen.

Kavanaugh avviser anklagene i en uttalelse fra Det hvite hus.

Anklagene kommer kort tid før Senatets planlagte høring av Kavanaugh og Christine Blasey Ford torsdag. Ford har anklaget Kavanaugh for voldtektsforsøk, men flere republikanere, deriblant Kavanaugh selv, mener anklagene er et forsøk på å ødelegge hans muligheter til å bli valgt som høyesterettsdommer.

The New Yorker skriver at de ikke har klart å finne vitner til hendelsen Ramirez forteller om, men at en tidligere klassekamerat husker at det gikk rykter på skolen.

(©NTB)