Larvik vant etter «hårføner»

Larvik trøblet mot poengløse Fredrikstad i eliteserien håndball søndag, men slet seg til 28-26-seier og er fortsatt uten poengtap.

FYRTE LØS: Geir Oustorp var ikke nådig med Larvik-spillerne. Foto: Butt, Mariam

Østfoldlaget sjokkerte i fjor med borteseier mot Larvik i serieåpningen, og Fredrikstad var nær ved å spenne bein på de seiersvante Larvik-spillerne igjen. Trener Geir Oustorp tok et blad ut av Alex Fergusons trenerhåndbok og ga spillerne en tilnærmet «hårføner» ved timeout rett før pause.

– Jeg er vanligvis en rolig person, men når det jeg har pratet om på forhånd ikke blir fulgt, blir jeg irritert. Jeg synes Fredrikstads Thale Deila er en god spiller, men i dag fikk hun det litt for enkelt. i tillegg bommet vi på hele 14 skudd alene med keeper, ni av dem før pause, sa Oustorp til Østlands-Posten.

Marte Molid var toppscorer med sju mål da Larvik halte seieren i land. For Fredrikstad scoret Deila fem mål og Louise Karlsson seks.

Trøblet

Med seieren sluttet Larvik seg til Vipers Kristiansand på tabelltopp med fire seirer av like mange mulige.

Tertnes trøblet også hjemme mot Gjerpen, som i likhet med Fredrikstad er poengløs. Med 26-24-seier er bergenslaget på 3.-plass med tre seirer på like mange kamper. Madeleine Hilby scoret ni ganger for Tertnes.

Skrim Kongsberg påførte Oppsal sesongens første poengtap med 35-34-seier, mens Byåsen avga poeng borte mot Rælingen i en kamp som endte 29-29.

I rygg på lederen

I mennenes eliteserie tok ØIF Arendal og FyllingenBergen hver sin hjemmeseier på ulikt vis og rykket opp i ryggen på serieleder Elverum. ØIF Arendal knuste Falk Horten 33-21 med Josip Vidovic som toppscorer med sju mål, mens FyllingenBergen slet seg til 27-26 over Nærbø mye takket være sjumålsscorer Inge Aas Eriksen.

Elverum er eneste lag uten poengtap, mens ØIF Arendal og FyllingenBergen har avgitt poeng bare mot hverandre i en uavgjort kamp.