Gir manager stryk: – Han er oppskrytt

TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley er lite imponert over Everton-manager Marco Silva.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Everton tapte øverst!

Everton står med bare én seier på sine første seks seriekamper denne sesongen og står etter 0-2-nederlaget for Arsenal med to strake tap i Premier League.

– Marco Silva har bare vunnet to av sine siste 17 kamper i Premier League, påpeker TV 2-ekspert Trevor Morley.

Morley er kritisk til Everton-manageren.

– Han har fått en ufortjent hype. I Sporting fikk han sparken etter å ha hatt feil dress etter cupseier, Olympiakos forlot han av personlige årsaker, i Hull gjorde han det OK, men klarte ikke å unngå nedrykk og i Watford startet det bra, men han fikk sparken etter Everton-flørten, sier den tidligere West Ham- og Manchester City-angriperen, og fortsetter:

– Jeg lurer på ambisjonene og lojaliteten hans. Han har byttet klubber raskt. Han er ambisiøs og tjener godt i Everton, men jeg lurer på hvorfor han har gjort seg fortjent til å være der allerede nå.

Morley mente før kampen at et nytt Everton-tap ville være en katastrofe.

– Jeg vet at det høres dumt ut, men han ser bra ut og er ung. Jeg synes han er oppskrytt. Han har vært så liten tid i alle klubbene han har vært og hatt så lite suksess. Jeg lurer på hvor lojaliteten er og ønsket etter å bygge oppe. Everton betaler massive lønninger, så jeg begynner å lure, sier han.

– Rett valg av Everton

Simen Stamsø-Møller er ikke like kritisk til den 41 år gamle manageren.

– Jeg synes han har bevist masse. Han fikk Hull til å se veldig bra ut, og Watford så bedre ut enn jeg trodde dem kunne. Jeg tror Everton har valgt helt rett med en sånn manager. Han er egentlig en manager som baserer seg på å holde nullen og kontre, men jeg ser mye mer angrepsfotball med Marco Silva enn andre managere. Han tror på at de kan spille bra og angripe. Jeg liker å se lagene hans spille fotball, sier TV 2s fotballekspert.

Stamsø-Møller mener Silva disponerer et lag med klare svakheter.

– De har ikke en god nok spiss. De har en veldig bra venstrekant i Richarlison og en bra tier i Gylfi Sigurdsson. Theo Walcott er for ujevn, og de har spisser som ikke scorer. Når de ikke får tørket opp bakover, blir det ikke resultater. Da kan Marco Silva ha så mye peiling han bare vil, sier han.

Etter Arsenal-kampen var Silva oppgitt over at Arsenals andre mål ble godkjent til tross for at Pierre-Emerick Aubameyang sto flere meter i offside.

– Det er virkelig frustrerende, for i scoringsøyeblikket hadde vi bare én spiller i boksen. Det var nesten for klart for assistentdommeren. Det var et vanskelig øyeblikk for oss, sier Silva.

Nå håper han VAR blir et fast innslag i Premier League.

– De jobber med å finne de beste måtene å løse det på i fremtiden. Kanskje vi vil ha VAR neste sesong, undrer han.

– Du får ikke god tid

Walcott mente Everton var på nivå eller bedre enn Arsenal.

– Topp seks er absolutt maks. Bak der er det et rotterace med mange lag, og Everton skal være blant dem. Det ser ikke bra ut, sier Stamsø-Møller.

Everton ligger på tolvteplass med seks poeng etter seks serierunder.

– Det var forventninger til Everton og de var ubeseiret i starten. Hadde de vunnet mot West Ham sist, som de skulle, så hadde de vært der oppe. De var greie i dag, men de har ikke spisser som scorer. De må ha resultater, for du får ikke god tid i Premier League. De har forventninger til seg og har brukt penger, sier Trevor Morley.