MATCHVINNER: Alexander Søderlund hamret ballen i nettaket da Rosenborg fikk fire poengs luke i toppen.
MATCHVINNER: Alexander Søderlund hamret ballen i nettaket da Rosenborg fikk fire poengs luke i toppen. Foto: Wold, Ole Martin

RBK festet grepet om gullet etter åtte magiske minutter

Rosenborg utnyttet Branns feilskjær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-Sarpsborg 08 3-1

Rosenborg var i trøbbel hjemme mot Sarpsborg, men scoringer av Jonathan Levi og Alexander Søderlund med åtte minutters mellomrom sørget for at trønderne nå har en luke på fire poeng ned til Brann i gullstriden.

Fem minutter før slutt la Yann-Erik de Lanlay på til 3-1.

– Det var trådt før pause. Vi hadde litt slitne bein, sier Søderlund til TV 2.

Han mener RBK lykkes med grepene som ble tatt i pausen.

– Vi legger om og får litt tydeligere indreløpere og mer gjennombruddskraft i Janni, sier spissen, som ikke vil innkassere gullet helt ennå.

– Det er ikke avgjort. Det er sju kamper igjen og masse poeng å spille om. Vi må stå på og vinne nesten alle kampene. Vi har tøffere program enn Brann. De kommer til å ta mange poeng. Vi må bare konsentrere oss om oss selv, sier Søderlund.

Sarpsborg-sjokk
​Rosenborg var nær ved å få en drømmestart på kampen. En fin stikker fra Issam Jebali sendte Birger Meling alene med Sarpsborg 08-keeper Aleksander Vasyutin. Backens avslutning havnet dessverre for hjemmelaget på feil side av nettveggen.

Et kvarter ut i oppgjøret tok bortelaget Sarpsborg 08 ledelsen. André Hansen måtte gi retur på et skudd fra Kristoffer Zachariassen. Patrick Mortensen var på hugget og skled inn 1-0 til sarpingene.

Noen minutter seinere kunne Mortensen doblet ledelsen. Dansken rev seg løs og avsluttet via Even Hovland, men stolpen reddet trønderne fra en virkelig krisestart.

Etter pause fortsatte Sarpsborg 08 å ryste Rosenborg. Bare fem minutter ut i omgangen fikk de gulkledde en dobbelsjanse. Zachariassen avsluttet fra hjørnet av 16-meteren. Hansen måtte gi retur, men Sarpsborg fikk en ny mulighet da Meling slurvet med klareringen. Harmeet Singh luftet skuddfoten fra rundt 18 meter, men Hansen leste skuddet og fikk slått ballen til hjørnespark.

Noen minutter seinere ropte Rosenborg på straffespark da en Alexander Søderlund-heading traff armen til Joackim Jørgensen i 16-meterfeltet. Dommer Tore Hansen beholdt fløyten i lommen til tross for sterke reaksjoner fra RBK-spillerne.

Råsterk Søderlund
​Halvveis i omgangen kom utligningen. Jonathan Levi dro seg fint innover i banen før han løsnet skudd. Ballen gikk via en Sarpsborg-forsvarer, endret retning og dalte ned i nettmaskene bak en utspilt Vasyutin.

Åtte minutter seinere fikk en råsterk Søderlund vendt opp i feltet. Avslutningen opp i nettaket luktet det gull av. Det gjorde det også av touchet til Yann-Erik de Lanlay da han fosset forbi Joonas Tamm fem minutter før slutt. Kantspillerens avslutning var av samme klasse som rykket.