Storhamar tilbake på tabelltopp etter storseier over Frisk Asker

Stavangers serieledelse varte bare ett døgn. Storhamar tok seg til tabelltet med en sterk 7-1-seier over Frisk Asker på borteis i eliteserien ishockey søndag.

Storhamar gikk til første pause med 1-0 etter at Niklas Fogström hadde styrt inn en puck på tennis. Frisk Asker slet med overtallsspillet og måtte ha fire forsøk før Gareth Thompson utlignet. Det skulle derimot bare bli trøstemålet, for resten av kampen handlet det meste om Storhamar.

Robin Dahlstrøm gjorde alt riktig da han på nytt sendte Storhamar i ledelsen i midtperioden. I tredje periode ga Storhamar virkelig gass, og Viktor Svensson og Mikael Zettergren scoret hvert sitt mål til 4-1-ledelse. Svensson scoret ytterligere to mål og fikk sitt hattrick, mens Aaron Irving også skrev seg i målprotokollen.

Vålerenga tok seg også forbi Stavanger og er bare ett poeng bak Storhamar med en kamp mindre spilt. Veteranen Mats Trygg ble matchvinner mot Manglerud Star med sin 3-2-scoring i tredje periode.

Manglerud Star var likevel en seig nøtt i osloderbyet, og laget klarte å snue hjemmelagets ledelse på 11 sekunder i 2. periode, men Vålerenga kom tilbake og vant.

Stjernen tok sin første seier etter ordinær tid da Ringerike ble slått 5-3 på bortebane. Hjemmelaget har vist at det ikke blir noen kasteball i debutsesongen blant de beste. Ringerike utlignet Stjernens ledelse to ganger før laget fra Fredrikstad avgjorde. Spenningen levde til Hampus Gustafsson punkterte kampen i tomt bur rett før slutt.