Lacazette-perle og grov dommertabbe i ny Arsenal-seier

Arsenal slet lenge hjemme mot Everton, men så fikk Alexandre Lacazette drømmetreff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal - Everton 2-0

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Arsenal imponerte ingen de første 55 minuttene hjemme mot Everton, men i det 56. spilleminutt fikk Alexandre Lacazette ballen inne i feltet og banket den i krysset.

Bare tre minutter senere doblet Pierre-Emerick Aubameyang ledelsen for Arsenal, men det skulle vært annullert. Stjernespissen var et par meter i offside da han ble spilt fri av Aaron Ramsey.

Det holdt til 2-0, som gjør at Arsenal tok sin fjerde strake seier i Premier League.

– Resultatet er flatterende, for Arsenal var svake før Lacazette scoret, sier TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley.

Arsenal står nå med fire strake seire i Premier League. London-laget ligger på sjetteplass, á poeng med rivalen Tottenham på plassen foran. Everton er nummer tolv etter seks serierunder.

– Det var veldig tilfredsstillende. Det var en annerledes kamp enn de vi har spilt før. Vi slet i noen av spillets faser, for det var et godt lag med mye kvalitet, sier Petr Cech.

Everton var det farligste laget før pause. Allerede i andre spilleminutt kom Dominic Calvert-Lewin seg alene med Petr Cech, men litt skrått på Arsenal-keeperen. Everton-unggutten prøvde å runde Cech, men ble enkelt stoppet av tsjekkeren.

– Han burde spilt til Richarlison foran mål. Pinlig, sier TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley.

Richarlison var tilbake fra karantene og fikk et par halvsjanser selv. I tillegg ble Theo Walcott stoppet av en god redning av tidligere lagkamerat Cech.

I andreomgang var Everton langt tammere, mens Arsenal var bedre. Da kom også vertenes to scoringer i løpet av tre minutter, som sørget for 2-0-seier.