VIL GI SEG: Bjørn Kjos håper at han kan gi seg som toppsjef i løpet av de neste årene. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
VIL GI SEG: Bjørn Kjos håper at han kan gi seg som toppsjef i løpet av de neste årene. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Norwegian leter etter ny sjef

Norwegians toppsjef Bjørn Kjos (72) håper på å kunne gi seg i løpet av de neste tre årene. Flyselskapet er allerede i gang med å lete etter en erstatter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjos er nå inne i sitt 16. år som sjef for Norwegian, som har utviklet seg til å bli Europas fjerde største lavprisselskap etter mange opp- og nedturer siden oppstarten i 2002.

I et lengre intervju med Nettavisen sier 72-åringen at han allerede sitter på overtid og håper på å være ferdig som Norwegian-toppsjef innen tre år.

– Du skal ikke sitte for lenge i en sånn jobb, og jeg har sittet for lenge, slår Kjos fast.

Han vil ikke si noe om hvem han ønsker som sin etterfølger, og sier det er opp til Norwegian-styret å finne ut av hvem som skal bli flyselskapets nye toppsjef.

Det arbeidet er de allerede godt i gang med, sier Norwegian-styreleder Bjørn Kise.

– Styret har satt i gang en prosess for å identifisere mulige etterfølgere til Bjørn. Vi har en plan, sier Kise til Nettavisen.

(©NTB)