Børven avgjorde femmålstriller: – Han har vært avskrevet av mange

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er glad på Torgeir Børvens vegne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd-Vålerenga 3-2

Odd slo Vålerenga 3-2 i en svært underholdene kamp lørdag ettermiddag. Torgeir Børven ble matchvinner med sitt andre for for kvelden drøyt ti minutter før slutt. Espen Ruud scoret Odds første, mens Chidera Ejuke og Bård Finne scoret Oslo-laget mål. Odd passerte VIF på tabellen og ligger nå på 6. plass.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen synes det var gledelig å se at nettopp Børven, som har slitt med utallige skader, ble matchvinner.

– Selv om det er gøy å se at Ruud hamrer inn mål, er jeg mest glad på Torgeir Børvens vegne i kveld. Han har vært avskrevet av mange, og til tider har han vært langt unna sitt beste nivå. I dag ser vi hva slags kvaliteter han har inne foran mål om han får de riktige innleggene, sier Mathisen.​​

– Det er godt å slå tilbake etter å ha bli byttet ut ved pause to ganger. Det var en vel fortjent lagseier. Nå er jeg veldig sliten, men det var veldig verdt det, sier Børven til Eurosport etter kampen.

Ruuds scoring var hans sjette på de siste sju kampene. Det er utrolige tall for en back.

– På sitt beste er Espen Ruud fantastisk offensivt, og i dag er det han sammen med Torgeir Børven som skal ha mesteparten av æren. Espen Ruud er involvert i alle scoringene. Scoringen hans er meget godt plassert i det lengste hjørnet. Frisparket hans før Børven scorer er såpass hardt og godt at Børven kun trenger en liten berøring for å styre den i mål, og så kommer Ruud på et glimrende løp i forkant av Rashani sitt innlegg før den siste scoringen. Odd har slitt med at de ikke har hatt en spiss som scorer veldig mye mål, og derfor har Ruud vært ekstremt viktig den siste tiden når Odd har plukket godt med poeng. sier Mathisen.

– Jeg er inne i en vanvittig flyt. Nå scorer jeg på alle mulige måter, på frispark, spillemål og i dag. Jeg får bare nyte dette her, sa Ruud til Eurosport.

Kanonkule fra Ruud
​Det var et Odd-lag i høstform tok imot Vålerenga på Skagerak Arena lørdag ettermiddag.

Før pause bølget spillet frem og tilbake, men det var hjemmelaget som skapte de hvasseste sjansene.

Torgeir Børven fikk en stor sjanse etter en drøy halvtime. Et presist innlegg fra Espen Ruud fant Børven på bakerste stolpe. Fra fem meter satte Børven ballen langt over mål.

Noen minutter seinere tok Odd ledelsen. Bilal Njie fant Ruud på kanten av 16-meteren. Formspilleren hamret ballen i lengste hjørne – backens sjette mål på de siste sju kampene.

Annen omgang var bare to minutter gammel da VIF svarte. Sam Adekugbe fosset frem på venstresiden og fant Chidera Ejuke foran mål. Spissen satte ballen opp i nettaket bak en forfjamset Viljar Myhra.

Mål etter mål
​Gleden ble kortvarig for VIF. Odd tok ledelsen etter 66 minutter. Denne gangen var Ruud i servitørrollen. Frispark-spesialisten fant Børven i feltet med en presis dødball. Børven forlenget ballen ned i Myhres venstre hjørne.

De første minuttene etter scoring er kritiske i fotball. Det fikk hjemmelaget erfare. For VIF gikk rett i angrep og slo tilbake ett minutt og 42 sekunder etter Børven-scoringen. Daniel Fredheim Holm ble rettvendt foran Odd-forsvaret og viste ro og overblikk da han slapp ballen i akkurat riktig øyeblikk til Bård Finne. Bergenseren satte ballen hardt ned i lengste hjørne.

Børven mislyktes på bakerste stolpe før pause, men etter 78 minutter var målsniken på rett sted til rett tid etter et innlegg fra Elbasan Rashani via hårtustene til Jonatan Tollås Nation. Børven luktet hvor ballen ville havne og bredsidet inn Odd-ledelse.

VIF satte inn en sluttspurt, men kom aldri nærmere enn et tverrliggerskudd fra Ejuke to minutter før slutt.

– At det ble scoret fem mål i kampen er nok litt i overkant, for det var ikke enormt med store målsjanser. Men dette var en underholdende batalje mellom to formsterke lag, og Fagermo smiler nok fra øre til øre i lang tid etter denne seieren over Deila og Vålerenga, avslutter Mathisen.

Neste runde tar Odd turen til tabelljumbo Sandefjord, mens VIF tar imot nedrykkstruede Start.