Spurs stoppet den stygge tapsrekken

Harry Kane og Erik Lamela sørget for en etterlengtet Spurs-seier borte mot Brighton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brighton - Tottenham 1-2

Etter tre tap på rad var en seier det Tottenham og Mauricio Pochettino virkelig trengte. Da tok storscoreren Harry Kane ansvar. Fra straffemerket dunket måljegeren inn sitt tredje mål for sesongen.

​Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken.

I andreomgang sikret Erik Lamela seieren da han avsluttet et velregissert Spurs-angrep og fikset 2-0 etter 76 minutter. På overtid reduserte Anthony Knockaert for Brighton, men Tottenham klarte å holde unna det siste nervøse minuttet.

Trepoengeren sender Spurs opp på en femteplass med tolv poeng, mens Brighton ligger på 13. plass med fem poeng.

– Det handlet kun om å ta tre poeng for Spurs i dag. Prestasjonen var ikke så viktig, sier TV 2-ekspert Trevor Morley.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller trekker frem innbytter Erik Lamela som en viktig grunn til at Spurs klarte å dra seieren i land.

– Han bidrar alltid når han kommer inn. Jeg synes litt synd på ham. Han får ikke starte kamper, eller i alle fall ikke flere kamper på rad. Han sliter litt med relasjonene til de rundt seg. Nå er det kanskje på tide at han får starte noen kamper på rad. Han er en veldig god spiller som løper alltid sokkene av seg, sier Simen Stamsø Møller.

Slik var kampen
​Toby Alderweireld fikk en stor mulighet etter ti minutter, men den belgiske forsvareren maktet ikke å sette ballen i mål. Mathew Ryan vartet opp med en strålende redning, og Jan Vertonghen klarte heller ikke å score på returen.

Fem minutter før pause fikk Tottenham straffespark. Kieran Trippier skjøt et knallhardt frispark, men det stoppet Glenn Murray med armen. Da valgte dommer Christopher Kavanagh å dømme straffe.

– Det er hands. Det er helt riktig. Det er en arm oppe der, sier Simen Stamsø Møller.

Trevor Morley mener at det var en svært unødvendig hands av Brighton-spissen.

– Han trengte ikke å gjøre det der. Det er dumt av Murray, sier den tidligere Premier League-spissen.

Straffen klinket Harry Kane rett i mål til 1-0.

– Han vet så godt hva han gjør fra elleve meter. Det der er en mann som gjør jobben sin, sier Stamsø Møller.

Brighton presset, men Spurs avgjorde
​Midtveis i andreomgangen trodde Shane Duffy at han hadde fikset utligningen for Brighton, men assistentdommeren vinket korrekt for offside. Det ga tydeligvis energi til Brighton, for kort tid etterpå kom Anthony Knockaert til en stor sjanse. Franskmannen driblet seg fri, men klarte ikke å overliste tredjekeeper Paulo Gazzaniga fra kort hold.

Brighton var farlige på dødballer og etter 72 minutter fikk Lewis Dunk en god mulighet, men engelskmannen fikk ikke styrt headingen på mål. Men Spurs svarte på den gode Brighton-perioden på best mulig vis. Da innbytter Erik Lamela avsluttet et pent og langt Spurs-angrep. Det endte med at argentineren prikket inn 2-0-scoringen etter et presist innlegg fra Danny Rose.

– Det er ekstremt kalkulert av Lamela. Iskaldt. Han styrer den i det lengste hjørnet, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Helt på tampen fikk Harry Kane en stor sjanse til å sørge for 3-0, men alene med Ryan sviktet VM-toppscoreren. Da kontret like greit Brighton inn reduseringen. Knockaert kom seg inn fra høyresiden og overlistet Gazzaniga fra spiss vinkel.

Brighton kastet alt fremover i jakten på en utligning, men Gazzaniga reddet og holdt det siste forsøket i fast grep. Dermed vant Tottenham 2-1.