Tilbake på Old Trafford etter hjerneblødningen

Trenerlegenden tilbake på Old Trafford for første gang etter den alvorlige sykdommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag formiddag publiserte Manchester Uniteds offisielle Twitter-konto et bilde som vil glede United-fansens hjerter. Bildet viser Sir Alex Ferguson som er tilbake på Old Trafford for første gang etter hjerneblødningen tidligere i år.

– Det er veldig godt å være tilbake. Det har vært en lang reise, men jeg gjør fremskritt. Jeg gjør det min sønn ber meg om og det legene ber meg om, så det er veldig bra, sier Sir Alex til klubbens hjemmeside.

– Jeg er litt nervøs for å være ærlig. Forrige gang jeg var her var mot Arsenal i april. Det er lenge siden, men det er godt å være tilbake og jeg håper vi får en seier i dag.

Det var i starten av mai at den 76-årige trenerlegenden måtte hasteopereres. Tilstanden var lenge alvorlig, men Ferguson ble skrevet ut fra sykehus i juni.

Det har tidligere kommet rapporter om at Ferguson hadde håpet å returnere til Old Trafford i slutten av året. Men allerede i september er formen såpass bra at skotten er klar for å se lørdagens kamp mellom Manchester United og Wolverhampton fra tribuneplass.

Klubben har også oppfordret tilskuerne til å komme seg tidlig på plass før kampen. Et kvarter før kampstart skal Sir Alex hylles av publikum.

– Det er godt å være tilbake på arenaen og det kommer til å bli ganske emosjonelt for meg når kampen starter. Det måtte skje en gang og jeg ser frem til det. Det var viktig at timingen var riktig og at jeg fikk den riktige hvilen før jeg kom til kampen, sier skotten.

– Det er dømt til å bli emosjonelt. Spesielt når jeg setter finner plassen min i boksen. Jeg vil bli glad når det går over og kampen kommer i gang så jeg kan nyte det.

76-åringen forteller også varmt om all støtten han har fått etter den alvorlige sykdommen.

– Det er utrolig. Det var tusenvis av kort og de fortsatte å komme til Salford Royal Hospital. Jeg hadde dratt, men kortene fortsatte og fortsatte å komme. Antallet mailer, sms'er og personlige kort til huset, det var bare utrolig, sier trenerlegenden.