Store mengder vann fosset ut i Oslo sentrum

En sprukket vannledning førte til at vann fosset opp av kummer og avløp på Schous plass i Oslo sentrum lørdag morgen og inn i flere bygg.

TØMMES: Brannvesenet jobber med å pumpe ut vann fra bygg som er rammet av oversvømmelse. Foto: Cecilie Rygh Trodal/TV 2
TØMMES: Brannvesenet jobber med å pumpe ut vann fra bygg som er rammet av oversvømmelse. Foto: Cecilie Rygh Trodal/TV 2

– En vannledning hadde sprukket i Korsgata. I Trondheimsveien 2 har vann kommet inn i en garasje, men til alt hell var det ingen biler der. Det er kun skader på bygningen og på boder i tilknytning til garasjen. Det er også en oversvømt kjeller i Thorvald Meyers gate 70 A og noen vannskader i kjelleren i nummer 72, opplyser operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt til NTB i 8-tiden lørdag morgen.

Politiet hadde da forlatt stedet, men brannvesenet jobbet fortsatt med å pumpe ut vann fra de overfylte kjellerne. Ifølge politiet sto vannet helt opp til dørhåndtakene på dørene inn til garasjen i Trondheimsveien.

Oslo politidistrikt meldte om lekkasjen på Twitter klokka 4.21 natt til lørdag, da store mengder vann kom opp gjennom kummer på Schous plass.

Et stort område ble sperret av mens etatene forsøkte å få oversikt og kontroll. Også representanter for Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune har vært på stedet.

Vann- og avløpsetaten har også sagt ifra om at noen beboere i området kan få noe misfarget vann i springen, gult eller brunaktig, men det er ikke farlig, forsikret operasjonsleder Rune Ullsand tidlig lørdag morgen.

– De vil bedre kunne si noe om årsaken her og forhåpentligvis stanse lekkasjene, sier Ullsand.

Foto: Cecilie Rygh Trodal/TV 2
Foto: Cecilie Rygh Trodal/TV 2

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2