ØKER: Den Norske Bank setter opp boliglånsrenta.
ØKER: Den Norske Bank setter opp boliglånsrenta. Foto: Ints Kalnins

DNB setter opp boliglånsrenta med 0,25 prosentpoeng

DNB skrur opp renta med 0,25 prosentpoeng, melder NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DNB har i dag besluttet å øke rentene på boliglån opptil 0, 25 prosentpoeng. Banken melder om dette fredag ettermiddag, i følge Dagens Næringsliv.

– Etter en lang periode med historisk lave boliglånsrenter er det ikke overraskende at rentenivået nå øker, sier DNBs konserndirektør for personmarkedet, Ingjerd Blekeli Spiten i en pressemelding.

Det er i følge direktøren flere faktorer som påvirker rentene kundene betaler på boliglånet sitt.

– Det har lenge vært forventet at Norges Bank ville øke styringsrenten på rentemøtet 20. september, blant annet på bakgrunn av de signaler sentralbanken selv har gitt. Dette har gitt seg utslag i økte pengemarkedsrenter over noe tid, sier Blekeli Spiten.

Selv om renteøkninger gjør det dyrere å låne penger, har rentehevingen denne gangen vært ventet og varslet i lang tid, forteller Blekeli Spiten videre i pressemeldingen.

– Det gjør at vi tror de fleste låntagere har innstilt seg på at dette ville komme.

Forbrukerrådet mener at folk som allerede betaler 3 prosent rente eller mer på boliglånet sitt, ikke bør godta høyere rente.

– De bør heller vurdere å flytte lånet, sa fagansvarlig for Finansportalen hos Forbrukerrådet, Elisabeth Realfsen, til NTB torsdag.

Til tross for endringen vil banken fortsette å prioritere lav rente til unge som skal inn på boligmarkedet.

– Vi kommer til å være konkurransedyktige på boliglån også etter denne endringen, og vi vil fortsette å prioritere lav rente til unge som skal inn på boligmarkedet og kunder med en bolig som kvalifiserer til Grønt boliglån, sier Spiten.

For eksisterende kunder vil renteendringen tre i kraft fra 4.november 2018.

Alle kunder som får renteendring, vil innen utgangen av neste uke få brev eller informasjon i nettbanken om hvordan renteendringen påvirker akkurat deres lån, heter det i pressemeldingen.

Fredag ettermiddag melder Sparebank 1 Østlandet i en pressemelding at de setter opp rentene på innskudd og lån med i hovedsak 0,25 prosentpoeng.

– Det er viktig for oss å prioritere de unge, sier Kari Gisnås, direktør for personmarkedet i SpareBank 1 Østlandet.

– Derfor får de unge bankens beste innskuddsrente (BSU), og derfor setter vi opp renten på Boliglån for unge med i hovedsak kun 0,20 prosentpoeng.