Fra årets presentasjon av Eliteserie-lagene. B.f.v. Trine Haugstad fra Kongsberg, Katrine Lunde fra Vipers , Mari Molid fra Larvik, Vilde Ingeborg Johansen fra Tertnes, Andrea Austmo Pedersen fra Byåsen, Sherin Obaidli fra Molde og Jenny Caroline Sandgren fra Fredrikstad
F.f.v. Andrea Hanssen fra Rælingen, Sara Sætre Rønningen fra Oppsal, Sofie Vinde Norum fra Fana, Madeleine Østlund fra Gjerpen og Heidi Løke fra Storhamar.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Fra årets presentasjon av Eliteserie-lagene. B.f.v. Trine Haugstad fra Kongsberg, Katrine Lunde fra Vipers , Mari Molid fra Larvik, Vilde Ingeborg Johansen fra Tertnes, Andrea Austmo Pedersen fra Byåsen, Sherin Obaidli fra Molde og Jenny Caroline Sandgren fra Fredrikstad F.f.v. Andrea Hanssen fra Rælingen, Sara Sætre Rønningen fra Oppsal, Sofie Vinde Norum fra Fana, Madeleine Østlund fra Gjerpen og Heidi Løke fra Storhamar. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Widerøe-kanselleringer setter stopper for Eliteserie-kamp

Molde-spillerne kommer seg ikke til Bergen i tide.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi kommer oss ikke av gårde. Widerøe kansellerer og kansellerer. Vi er blitt fortalt at mangel på crew er årsaken, sier Carl Henrik Indbjør, som er daglig leder i Molde Håndballklubb.

Molde-laget skulle opprinnelig fly til Bergen kl. 06.15 fredag morgen, men det flyet ble kansellert. 09.35-flyet til Bergen ble også kansellert.

Molde-leiren jobbet med spreng på å finne en ny løsning, og fikk billetter til flyet fra Kristiansund til Bergen som opprinnelig hadde avgang kl. 08.50. Det ble også kansellert, det samme ble flyet som skulle gå kl. 16.25 fra Kristiansund til Bergen.

– Det skjer veldig ofte i Molde og Kristiansund. Det får store konsekvenser for oss og er veldig synd. Vi hadde gledet oss til tv-kampen. Nå har vi holdt på med dette siden kl. 06 i morges, sier Indbjør til TV 2.

Indbjør forklarer også at det ikke er enkelt å skaffe nye billetter til et såpass stort reisefølge. Å fly via Oslo ble også vurdert, men heller ikke det lot seg gjøre. Widerøe beklager trøbbelet kanselleringene har medført.

– Det er sterkt beklagelig at kanselleringene får så store konsekvenser, og vi er veldig lei oss for det. Kanselleringene i Molde er på grunn av crewmangel, mens flyet i Kristiansund ikke kan lette på grunn av tekniske problemer, sier Catharina Solli, informasjonssjef i Widerøe.

Kampen ble først utsatt til kl. 20 i håp om at Molde fortsatt kunne finne en løsning.

Fredag kl. 14.30 bekrefter Norges Håndballforbund at kampen nå er avlyst. En avgjørelse rundt kampavviklingen vil bli gjort kommende uke.

Kampen skulle egentlig bli Fanas første seriekamp i nye Fana Arena og det var ventet fulle tribuner. Kampen skulle også sendes på TV 2 Sport 2.

Allerede blitt flyttet én gang
​Men kaoset rundt kampen stopper egentlig ikke der.

Oppgjøret var opprinnelig satt opp til å bli spilt på lørdag, men Molde ønsket å flytte kampen til fredag grunnet at deres trener Helle Thomsen, som også er landslagstrener for Nederland, skal på landslagssamling på lørdag. Det gikk Fana med på, men det medførte også at denne ukens kamp mellom Oppsal – Fana måtte flyttes fra onsdag til tirsdag denne uken. En kamp Fana for øvrig tapte 27-29.

Fana-profilen Emilie Hovden er svært skuffet over at fredagens kamp nå ikke blir noe av.

– Det er jo utrolig kjedelig. Vi spillere og trenere har forberedt oss godt til kampen, og klubben har jobbet hardt med å rigge hallen klar for fest. Vi hadde gledet oss veldig til å vise oss frem i den nye arenaen vår. Det er usikkert når kampen blir satt opp, men vi får bare håpe alle som hadde tenkt å ta turen i dag, kommer senere likevel, sier Fana-spilleren til TV 2.