Dansk politi har siktet taxisjåføren i Bendtner-saken

Nicklas Bendtners mye omtalte voldssak har tatt en ny vending.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-spissen Nicklas Bendtner ble som kjent anmeldt for vold mot en taxisjåfør etter en tur på byen i København forrige helg.

Se hva Bendtner sa om episoden øverst!

Nå skriver danske B.T at Bendtner ikke er den eneste som er siktet i saken.

Taxisjåføren, som brakk kjeven på to steder etter episoden med Bendtner, er også siktet. Dansk politi har etterforsket saken på eget initiativ og siktet taxisjåføren.

Ordknapp advokat
– Jeg kan bekrefte at han (taxisjåføren) har bedt meg om å representere ham, og jeg har bedt retten om å bli oppnevnt som forsvarer, sier taxisjåførens forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, til B.T.

Hun ønsker ikke å kommentere hva politiet har siktet taxisjåføren for.

– Det eneste jeg vet, er hva min klient har forklart i telefonen. Og han er også lettere forvirret og overrasket over sakens forløp. Inntil jeg har mottatt sakspapirene, har jeg ikke flere kommentarer, sier Mette Grith Stage.

Grith Stage er en av Danmarks mest profilerte forsvarsadvokater.

Ifølge B.T har politiet siktet taxisjåføren etter en gjennomgang av overvåkningsvideoene både utenfra og inni taxien som Nicklas Bendter var passasjer i da voldsepisoden skal ha funnet sted.

Beklaget på det sterkeste
Da Bendtner møtte pressen for snakke om episoden, beklaget han på det dypeste.

– Som dere kunne lese i media vært jeg vært involvert i en sterkt uheldig episode. Rundt klokken to natt til søndag havnet jeg i en situasjon jeg i min villeste fantasi ikke kunne forestille meg skulle utvikle seg slik, og som fikk et kjedelig utfall, innledet Bendtner.

– I den sammenheng vil jeg beklage overfor Rosenborgs og deres fans. De har alltid behandlet meg ordentlig og med respekt. Jeg vil beklage at jeg havnet i denne situasjonen, selv om jeg forsøkte å komme bort fra den. Helt fra starten har Rosenborgs supportere vært suverene og trofaste. Jeg tar ikke lett på hvilke tilbakeskritt denne triste hendelsen betyr, fortsatte dansken.

Han la seg paddeflat etter hendelsen overfor Rosenborg.

– Jeg beklager overfor klubben av hele mitt hjerte. Rosenborg er en god klubb, og den føles som et nytt hjem og en ny familie for meg. Her har jeg fått være den personen jeg ønsker å være, slo han fast.

Nicklas Bendtner er siktet etter den mildeste voldsparagrafen i den danske straffeloven etter voldsepisoden som endte med at drosjesjåføren ble påført dobbelt kjevebrudd. Fotballstjernen nekter samtidig skyld.

Mandag i forrige uke la Bendtners kjæreste Philine Roepsdorff ut et innlegg på Instagram. Der hevdet hun at Rosenborg-spissen handlet i selvforsvar som følge av at taxisjåføren skal ha oppført seg truende og «gikk amok».

RBK avventer
Den forklaringen har direktøren for taxiselskapet som har den aktuelle sjåføren på sin liste over ansatte, avvist. Han hevdet videre at videobildene fra episoden skal understøtte det.

Taxien som var involvert, skal ha vært utstyrt med utvidet videoovervåking. Det innebærer angivelig at det finnes videobilder fra innsiden av bilen og også et område på utsiden av kjøretøyet. Materialet skal være overlevert politiet.

RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug opplyste i forrige uke at klubben ikke har besluttet noen reaksjon mot Bendtner, men at man avventer politiets behandling av saken.