nærmer seg comeback etter skademarerittet:

– Det er så deilig

Anniken Obaidli (23) er snart tilbake på håndballbanen - og det sammen med sine to søstre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anniken Obaidli har vært skadet i 26 av de siste 30 månedene. Nå nærmer hun seg comeback etter sin andre korsbåndskade.

– Det er så deilig. Det er en helt ubeskrivelig følelse, sier hun til TV 2.

I oktober i fjor røk korsbåndet i venstre kne, bare noen måneder etter at den landslagsaktuelle playmakeren hadde gjort comeback etter samme skade.

– Jeg tenkte at det endelig var min tid å komme tilbake. Så røk det på nytt. Det var veldig trist. Jeg var nok ikke så veldig kjekk å være rundt, forteller 23-åringen.

Nå er skaden bortimot leget og 23-åringen skal spille seg tilbake på laget sammen med sine to søstre, Mona (21) og Sherin (25).

Alle tre har forlenget kontraktene sine ut 2021-sesongen.

– Når klubben gjør det så bra og er så profesjonell, så frister det selvfølgelig å være her og være med på eventyret, sies Sherin.

Den nederlandske landslagstreneren Helle Thomsen ble ansatt som Molde-trener foran årets sesong. En jobb hun kombinerer med landslagsjobben.

– De sier det er et prosjekt på gang og vil kjempe i toppen. Det er ingenting som er kjekkere enn å gjøre det på hjemmebane, sier den eldste i søskenflokken.

Og det krever litt å få søstrene bort fra Molde nå.

– Skal vi bli hentet nå, så må man hente alle tre, spøker Anniken.

I utgangspunktet skulle fredagens kamp mellom Fana og Molde sendes på TV 2 Sport 2. Nå er kampen utsatt på ubestemt tid etter at Molde ikke kom seg til Bergen grunnet flytrøbbel.

– Gleder meg uendelig mye til å se henne tilbake på banen
​Fanas toppscorer fra forrrige sesong, Emilie Hovden, har selv spilt sammen med Obaidli-søstrene i Molde. Fana-profilen var på banen da Annikens korsbånd røk for første gang.

– Det er så godt å se at hun nærmer seg. Jeg var rett ved siden av henne på banen første gang hun røk korsbåndet mot Gjerpen. Jeg gleder meg uendelig mye til å se henne tilbake på banen igjen, sier Hovden til TV 2.

Emilie Hovden i aksjon for Fana. Foto: Fanaposten
Emilie Hovden i aksjon for Fana. Foto: Fanaposten

– Jeg har et veldig godt forhold til søstrene. Jeg spilte sammen med Anniken og Mona, men kjenner hele familien godt. Sherin kom til Molde da jeg flyttet. De er noen utrolig bra jenter på og utenfor banen, sier Fana-spilleren.

Fredag kveld skulle Hovden møtte sine tidligere lagvenninner i den splitter nye Fana Arena i Bergen, men kampen er altså utsatt på ubestemt tid.