FORLENGER: Lars Arne Nilsen.
FORLENGER: Lars Arne Nilsen. Foto: Hommedal, Marit

Bekreftet: Nilsen har forlenget med Brann

Lars Arne Nilsen forlenger kontrakten med Brann. Det melder Brann på sin hjermmeside.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann melder på sine hjemmesider at Brann og Lars Arne Nilsen er enige om en treneravtale med varighet ut 2022.

– Lars Arne Nilsen kom inn på et vanskelig tidspunkt, men klarte å levere resultater fra første dag. Totalt sett har resultatene vært strålende, med opprykket i 2015, sølv i 2016 og to sesonger høyt oppe i Eliteserien etter det, sier Branns sportssjef Soltvedt.

– Vi tror Lars Arne er rett mann til å lede trenerteamet og spillerne våre videre mot nye mål. Vi tror på kontinuitet og langsiktighet, og det ønsker vi å synliggjøre gjennom å knytte ham opp på en lengre avtale, fortsetter han.

– En tillitserklæring
54-år gamle Lars Arne Nilsen har ledet Brann i 116 kamper så langt.

Han er glad for å ha forlenget kontrakten.

– Det er en stor tillitserklæring at Brann tenker langsiktig og signaliserer tro på det vi har satt i gang. Jeg ønsker at vi skal ta enda flere steg i årene som kommer, sier Nilsen til Brann.no.

Han påpeker at laget har ligget høyt oppe på tabellen de tre siste årene og på den måten har begynt å etablere seg som en toppklubb, noe Brann sjelden har vært i norsk fotball.

– Samtidig har vi mye å jobbe med og utvikle. Det handler om å ta nye steg, å snuse på titler og være en klubb man kan regne med i toppen, forklarer han.

Nilsen overtok Brann i mai 2015. Han ledet umiddelbart Brann tilbake til Eliteserien. Nå kjemper klubben om seriegullet.

Brann og Nilsen har hatt samtaler om veien videre sammen siden i vår, uten at det har pågått intens møtevirksomhet om saken. De siste dagene har en forlengelse virket nært forestående og nå har altså partene kommet i mål, skriver BT.

Tror Brann kan snyte RBK
TV 2-ekspert Jesper Mathisen var klar på at Brann la et betydelig press på Rosenborg etter 3-1-seieren over Haugesund borte lørdag.

– Jeg håper av hele mitt hjerte at vi får spenning om gullet hele veien inn, og derfor var det veldig viktig at Brann fikk med seg tre poeng i kveld. Haugesund borte er en av årets tøffeste bortekamper, men Brann har et kollektiv, en fysikk og en selvtillit som gjør at de vinner fullt fortjent, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Det er gulltakter av Brann, slo han fast.

Rosenborg, som slo Vålerenga søndag kveld, topper imidlertid Eliteserie-tabellen med 49 poeng – to poeng foran Brann – etter 3-2-seieren mot Vålerenga søndag kveld.

– Rosenborg er fortsatt favoritter til å vinne gullet, men nå er det press på trønderne, mente Jesper Mathisen.

Han mener kampprogrammet fremover kan tale for Brann-gull.

– Skal du finne en grunn til at Brann skal ta gull, er det kampprogrammet. En ting er antall kamper, men også med tanke på motstanderne og det faktum at Brann har Rosenborg i Bergen. Tar man bort kampprogrammet, er det ingen annen grunn. Rosenborg er det beste laget, har den bredeste stallen og mest erfaring. Men nettopp programmet kan tære på og gjøre at Brann tar det, oppsummerte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

(©NTB/TV 2 Sporten)