– Når han er på sitt beste, er ingen andre enn Messi bedre

TV 2s kommentatorer mener Eden Hazard er en av få som er verdig å få sitte ved Lionel Messi og Cristiano Ronaldos bord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se West Ham-Chelsea på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium søndag fra 14.00.

Eden Hazard er i superform, og en sentral del av suksessen som forut for denne runden hadde tatt Chelsea hele veien til tabelltoppen.

Mannen som annethvert år de siste sesongene har vært den offensive katalysatoren i et Chelsea-lag som har kunnet trone sesongene med Premier League-pokalen, ser ut til å være på vei mot en ny enorm sesong i Vest-London.

Så god har Hazard vært, at man denne uken i TV 2s Premier League-podkast tok til orde for å stille spørsmål rundt hvorvidt han nå er helt der oppe sammen med Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Neymar i diskusjonen om hvem som er verdens beste fotballspiller.

– Han får sitte ved bordet deres. Det bordet er ikke så stort, men han får sitte rundt bordet deres. Det får han. Det er kanskje fem mann på det bordet, og der er han nå. Når han er på sitt beste, så er det ingen andre enn Messi man kan si at er bedre enn Hazard i fotball. Du har Neymar, men herregud så god han er nå, sa Simen Stamsø Møller.

MØTTES I CHAMPIONS LEAGUE I FEBRUAR: Eden Hazard og Lionel Messi, to av verdens beste fotballspillere, forut for Champions League-oppgjøret mellom Chelsea og Barcelona på Staford Bridge i februar.
MØTTES I CHAMPIONS LEAGUE I FEBRUAR: Eden Hazard og Lionel Messi, to av verdens beste fotballspillere, forut for Champions League-oppgjøret mellom Chelsea og Barcelona på Staford Bridge i februar. Foto: Ian Kington/AFP

TV 2s ekspert- og kommentator stråler av tanken på Hazards nåværende form, mens kommentatorkollega Endre Olav Osnes gikk enda ett steg lengre i sin ros av belgieren.

– Han er verdens beste fotballspiller i øyeblikket. Jeg kommenterte ham mot Skottland. Da var han fantastisk. Mot Island var han fantastisk. I VM var han grisegod. Og den kampen i helgen var helt enorm, sa Osnes, med referanse til Hazards hat trick-fest mot Cardiff forrige Premier League-runde.

Da scoret belgieren sitt første hat trick i blått siden 2014, og er med det allerede oppe i fem mål og to målgivende pasninger på de fem første Premier League-kampene denne sesongen.

Se Hazards hat trick-show forrige Premier League-runde i vinduet øverst.

Les også: – Potensiell vinner av Gullballen

Hazard til TV 2 for to år siden: – Umulig for en spiller som meg å ha to dårlige sesonger på rad
Etter en noe skuffende 17/18-sesong, ser han med det ut til å leve opp til ordene han selv leverte overfor TV 2 mot slutten av 2016/17-sesongen, da Chelsea cruiset inn mot sin andre ligatittel på tre sesonger.

– Det er umulig for en spiller som meg å ha to dårlige sesonger på rad, sa han den gangen, før han dagen etter var sentral da de blå faktisk sikret seg tittelen borte mot WBA.

Forrige sesong måtte han tåle å havne i skyggen av sine tidligere lagkamerater Kevin de Bruyne og Mohamed Salah, som sopet med seg det som var av henholdsvis kollektive og individuelle priser i Premier League, men med Maurizio Sarri om bord ser det nok en gang ut til å være en revitalisert Hazard Premier League-publikummet kan observere.

Nettopp Sarri har også sjarmert engelskmennene etter sin ankomst til ligaen, noe blant annet følgende svar på spørsmål om han kunne beskrive sitt lags spillestil - den mye omtalte «Sarri-ball» - står som et eksempel på: «Jeg trenger ikke å beskrive den. Jeg tenker det er din jobb. Du er journalist. Da må du beskrive den.»

– De er tittelutfordrere, men ikke favoritt
Simen Stamsø Møller prøvde seg på en liten beskrivelse i denne ukens episode av TV 2s Premier League-podkast.

– Hvis man skal forklare stilen ganske fort, så er det det at de kjapper seg med å angripe. Og det går så fort, og ballen skifter eier så ofte. Det er morsommere å se på Chelsea enn på veldig, veldig lenge, selv om det er litt misforstått at Conte var en manager som kun spilte på resultat. Men med Sarri så er det jo show hver gang, sa Stamsø Møller.

Fakta: Seire på rad fra start i Premier League-karrieren

  • Pep Guardiola, Man City 6 (16/17)
  • Carlo Ancelotti, Chelsea 6 (09/10)
  • Craig Shakespeare, Leicester 5 (16/17)
  • Maurizio Sarri, Chelsea 5 (18/19)

Og show har det definitivt vært for Chelsea-fansen, som har kunnet juble for triumf i samtlige fem Premier League-kamper denne høsten. Det gjør Sarri til kun den fjerde manageren i ligaens historie som har vunnet sine fem første kamper i Premier League, og i lokaloppgjøret borte mot West Ham søndag håper de blå å forlenge den allerede sterke rekken som har fått enkelte til igjen å lansere dem som utfordrere til tittelen.

– De er tittelutfordrere, men ikke favoritt. De har ikke hatt noe tøft program i det hele tatt, så jeg føler ikke at de er blitt testet skikkelig på hva de kan. De slipper jo til målsjanser i hver eneste kamp. De burde ha ligget under mot Bournemouth, de lå under mot Cardiff, de slet voldsomt til tider mot Arsenal, så det er på ingen måte noe ferdig byggverk, sa Stamsø Møller.

Hva mener du? Er Hazard der oppe med Messi, Ronaldo og Neymar? Diskuter fotball med andre fotballfans på våre Facebook-sider!