– Det er noe veldig planløst og urytmisk over angrepsspillet til Rosenborg

Tannløse Rosenborg produserte knapt en sjanse da Celtic vant fullt fortjent, men trener Rini Coolen var fornøyd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Celtic-Rosenborg 1-0

En tannløst Rosenborg-lag tapte fullt fortjent mot Celtic torsdag kveld. Leigh Griffiths ble matchvinner med en scoring fire minutter før full tid.

Rosenborg produserte knapt en sjanse i løpet av kampen. Trønderne hadde null skudd på mål.

– Det er noe veldig planløst og urytmisk over angrepsspillet til Rosenborg, konstaterte kommentator Marius Skjelbæk.

Det er TV 2-ekspert Jesper Mathisen enig i.

– Kampplanen fungerte bra defensivt for RBK, men offensivt var det nitrist. De burde tatt overgangsmulighetene på en langt bedre måte, men de mangler også fart og gjennombruddskraft helt der fremme. Med Adegbenro på banen i kveld hadde RBK skapt langt mer, for her var det muligheter, sier Mathisen.

Fornøyd Coolen
​RBK-trener Rini Coolen var godt fornøyd med hvordan laget så ut defensivt.

– Jeg er stolt av guttene og det vi gjorde i dag. Vi spilte på en annerledes måte og har jobbet med det på trening. Vi utførte det bra, men ikke godt nok. Da ville vi vunnet kampen. Vi satt igjen med mindre enn det vi fortjente, sier Coolen til TV 2.

Keeper André Hansen var overrasket over hvor mange gode brudd Rosenborg fikk.

– Noe av intensjonen med formasjonen var å få to spillpunkter øverst og Mike Jensen i mellomrommet. Jeg har ikke antall på hvor mange ganger vi fikk gunstige brudd, og vi fikk bruddene på midtbanen. Vi fikk det slik vi ønsket. Så går det på skarphet. Vi klarer ikke å bryte gjennom, sier Hansen.

Celtic-manager Brendan Rodgers var svært fornøyd med de tre poengene.

– Rosenborg overrasket oss med å spille i en diamantformasjon. På dette nivået er kampene taktiske. Vi måtte justere litt for å takle diamanten deres. I andre omgang utnyttet vi rommene på sidene, sier Rodgers.

Anders Konradsen måtte gi seg med en skade etter 44 minutter. Konradsen innrømmer at det ikke fungerte offensivt.

– Det er skuffende at vi ikke skaper flere farligheter selv. Jeg vet ikke om vi hadde skudd på mål. Det er skuffende, sier midtbanespilleren.

Ropte på straffe
​Et kvarter ut i kampen ropte Issam Jebali på straffespark, men dommer Pawel Gil delte i stedet ut gult kort til Jebali for filming.

– Jebali er borti foten til Lustig, men det er ikke straffespark. Jeg synes det er feil å gi Jebali gult i den situasjonen, konkluderte Jesper Mathisen.

– Vår spiller er 100 prosent sikker på at det var straffespark, sier Coolen.

– De har oppfostret en blekksprut
​Rosenborg hadde god kontroll defensivt, men etter 41 minutter glapp det for trønderne. Kieran Tierney, som spilte en strålende omgang, passerte Vegar Hedenstad. Tierneys innlegg endte til slutt opp i føttene til Tomas Rogic. Han fyrte av, men André Hansen fikk en hånd på skuddet. Hansen reiste seg raskt og fikk også slått returforsøket fra Odsonne Édouard via stangen og til corner.

– Jeg vet de har hester på Bjerkebanen, men de har sannelig oppfostret en blekksprut også, billedla kommentator Marius Skjelbæk.

– Det er et mysterium at André Hansen ikke er hentet av en storklubb i Europa, la Mathisen til.

Like før pause måtte en skadet Anders Konradsen kaste inn håndkledet. Marius Lundemo kom inn for Konradsen, og det var noe av det siste som skjedde.

– Dette var en solid første omgang av RBK. Celtic har ikke klart å skape et spesielt stort trøkk. Rosenborg har selvfølgelig mye å gå på offensivt, men det er heller ikke lett når de blir liggende såpass lavt for å forsvare seg, sier Mathisen.

Fullstendig Celtic-dominans
​Celtic styrte banespillet også etter pause. Brendan Rodgers satte innpå Scott Sinclair og unggutten Michael Johnston like før timen var spilt. Det satte mer fart i hjemmelaget. Duoen kombinerte fint bare minutter etter at de kom på banen, men avslutningen til Sinclair strøk stolpen til Hansen.

Rosenborg fikk ikke til noe som helst offensivt i denne perioden.

– Det er noe veldig planløst og urytmisk over angrepsspillet til Rosenborg, konstaterte Skjelbæk.

Kampens største mulighet kom etter 80 minutter. Mike Jensen mistet ballen unødvendig på midten. Det holdt på å straffe seg. Celtic satte fart fremover og spilte seg til en god sjanse, men avslutningen til Johnston fra rundt 11 meter gikk like over mål.

Seks minutter seinere sprakk nullen for Rosenborg. Leigh Griffiths, som ble byttet inn etter 76 minutter, stanget hjemmelaget i ledelsen etter slett forsvarsspill av trønderne.