Chelsea vant etter enormt sjansesløseri: – Det er helt vilt på dette nivået her

Chelsea sløste noe voldsomt med sjansene, og måtte ta til takke med kun 1-0-seier mot greske PAOK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PAOK – Chelsea 0-1:

Chelsea – uten sin største stjerne Eden Hazard på laget – hadde få problemer og fikk det enkelt mot PAOK i Europaligaen torsdag kveld.

Se kampsammendrag øverst!

Chelsea vant kampen 1-0, men seieren burde vært adskillig større dersom laget fra Stamford Bridge hadde vært mer effektive i avslutningene.

Willian var den eneste som fikk ballen i mål da han scoret kampens eneste mål etter kun seks minutters spill.

Chelsea vant sjansestatistikken hele 19-2.

– Det kunne vært mye, mye mer dersom Chelsea bare hadde satt en brøkdel av de sjansene de skapte. Alvaro Morata hadde flere avslutninger mot mål i første omgang mot PAOK enn det han har hatt i en enkeltkamp totalt for Chelsea, men dessverre for spanjolen gikk ingen av de i mål, poengterte TV 2-kommentator Espen Ween.

– Det er helt vilt at Chelsea fikk slippe til så mange opplagte sjanser på dette nivået her, mente kommentatoren.

Etter seieren mot PAOK har Chelsea fått en oppskriftsmessig start på sin ferd mot det de håper blir en suksessrik sesong i Europaligaen.

– Sarri var hele tiden klar på at målet med Europaligaen denne sesongen er å bli nummer én eller to, poengterte kommentator Espen Ween.

TV 2-kommentatoren lot seg spesielt imponere av én spiller i Chelsea-maskineriet.

– Jorginho styrer rytmen i dette Chelsea-laget. Ikke rart at Sarri absolutt ville ha ham med seg fra Napoli, mente TV 2-kommentator Espen Ween.

Rett i ledelsen
Chelsea brukte ikke lang tid på å ta ledelsen mot PAOK.

William ble spilt gjennom av Ross Barkley, som fra skrått hold sendte Chelsea i ledelsen i det kampuret nettopp hadde passert seks minutter.

– Linjemannen holdt flagget nede, og de fikk en scoring allerede etter seks minutter. Jeg synes det var vel offensivt av PAOK å stå så høyt med hele laget. De ga Chelsea muligheten, og Chelsea fikk en drømmestart, sa kommentator Espen Ween etter scoringen.

– PAOK bør være fornøyde
Chelsea kontrollerte kampen fullstendig de første 45 minuttene, og bare uflaks gjorde at de ikke kunne gå til pause med flere enn én scoring. Det var nemlig fullstendig klasseforskjell på lagene.

– PAOK bør være glade for at de bare ligger under 1-0, for det kunne vært mye, mye mer dersom Chelsea bare hadde satt en brøkdel av de sjansene de skapte, oppsummerte Ween etter første omgang.

Chelsea fortsatte med å dominere kampen fullstendig etter pause. Men igjen var stjernegalleriet fra Stamford Brigde sørgelig innefektive foran mål.

Både Morata og Willian misbrukte opplagte sjanser til å øke ledelsen på Toumba Stadion.

I sluttminuttene pådro Chelseas Pedro en smell i ansiktet etter et sammenstøt med PAOKs keeper Paschalakis. Etter å ha fått behandling, forlot han banen med smerter i ansiktet og skulderen.

– Det så ut som han fikk en smell i skulderen, kanskje er den forstuet eller brukket. La oss håpe det går bra med Pedro, sa Espen Ween.

Chelsea vant sjansestatistikken klart, men måtte ta til takke med en ettmålsseier og en godkjent start på årets Europaliga-sesong.

Vidi fra Ungarn og hviterussiske BATE Borisov er de to andre lagene i gruppe L. BATE vant 2-0 på bortebane i første oppgjør.

Slik startet lagene:

PAOK Salonika: Paschalakis, Vieira de Freitas, Khacheridi, Dos Santos Varela, Tosca, Da Silveira Junior, Wernbloom, Rodrigues Lima, Shakhov, El Kaddouri, Pelkas.

Benken: Prijovic, Crespo, Limnios, Biseswar, Warda, Canas Ruiz-Herrera, Rey.

Chelsea: Kepa, Zappacosta, Christensen, Rudiger, Alonso, Jorginho, Kante, Barkley, Pedro, Willian, Morata.

Benken: Azpilicueta, Cahill, Fabregas, Loftus-Cheek, Moses, Giroud, Caballero.

Dommer: Alberto Undiano Mallenco, Spania