Sarpsborg 08 hadde Besiktas i kne – så endret tidligere Liverpool-spiller alt

Ryan Babel satte fart i Besiktas etter pause.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Besiktas-Sarpsborg 08 3-1

Sarpsborg 08 imponerte stort i én omgang mot Besiktas i Istanbul. Etter pause ble det tungt for sarpingene. Scoringer av Ryan Babel, Enzo Roco og Jermain Lens avgjorde kampen. I kampens siste sekund pyntet Kristoffer Zachariassen på resultatet.

Sarpsborg 08 produserte mer enn nok sjanser til å score flere mål i Vodafone Park, men det skortet på effektiviteten.

– Sarpsborg 08 imponerte i perioder, men da Ryan Babel kom innpå ble det i tøffeste laget for sarpingene. De kan tillate seg å være skuffet over sluttresultatet, var kommentator Kasper Wikestad oppsummering av kampen.

Målscorer Zachariassen var fornøyd med Europaliga-debuten.

– Det var en veldig tøff kamp. Det var et vanvittig bra lag, det beste jeg har møtt. Jeg følte vi hadde god kontroll og i førsteomgang skapte vi de fleste og største sjansene. Da de fikk den første, mistet vi litt piffen. De siste tjue slet vi med å få tak i ballen og hang i tauene. Alt i alt var det en bra debut av oss i gruppespillet, men det er selvfølgelig surt å tape, sier Zachariassen til TV 2.

Trener Geir Bakke mener effektiviteten var den største forskjellen på lagene.

– Jeg er fornøyd med veldig mye, men vi må være skarpere. Vi kom til muligheter og flere nesten-situasjoner og potensielle sjanser der vi ikke var skarpe nok. Vi jobbet hardt for å komme til de sjansene, så vi må forvalte det bedre. Der så du forskjellen på lagene. Du ser hvor sylskarpe de er når de får sjansen, sier han.

Muhammed plaget Besiktas
​Et aggressivt Sarpsborg 08-lag åpnet friskt og viste ingen respekt for de mer meritterte spillerne på det tyrkiske storlaget.

Spesielt Rashad Muhammed var et konstant uromoment for Besiktas-stopperne Pepe og Enzo Roco.

Etter ti minutter burde Tobias Heinz gitt sarpingene ledelsen etter flott forarbeid av Muhammed. Avslutningen til Heintz var dessverre ikke av samme klasse som forarbeidet til Muhammed. Besiktas-keeper Loris Karius fikk slått avslutningen til corner.

– En kjemperedning av Loris Karius, konstaterte kommentator Kasper Wikestad.

Besiktas virket uinspirerte før hvilen. Det var bortelaget som produserte de største sjansene. Etter 26 minutter fikk Muhammed en gyllen mulighet til å sende Sarpsborg i ledelsen. En svak Besiktas-klarering etter en Tobias Heintz-dødball falt perfekt for Muhammed. Spissens avslutning fra 12 meter endte på øverste tribunerad.

Like etterpå fikk hjemmelaget en gedigen mulighet. Sarpsborg-forsvaret sprakk opp, men slapp med skrekken.

Sju minutter før pause var Muhammed på farten igjen. Avslutningen fra skrått hold var ikke god nok til å true Karius.

– Hadde han hatt enda bedre ferdigheter hadde han scoret to mål allerede, var ekspertkommentator Drillos analyse.

Sarpingene gikk til pause med 0-0.

– Besiktas har sluppet seg ned de små kneppene vi hadde håpet de ville gjøre. Sarpsborg tør og får til ganske mye. Dette er nydelig å se på, kommenterte Simen Stamsø-Møller i pausesendingen.

Besiktas løftet seg
​Annen omgang var bare ett minutt gammel da Besiktas fikk en gigantisk mulighet. Jeremain Lens sendte Cyle Larin aleine med Sarpsborg-keeper Aleksander Vasyutin. Kanadierens avslutning gikk bakover i banen (!).

– Der er Sarpsborg heldige, kommenterte Drillo.

Noen minutter seinere sprakk nullen for nordmennene. Innbytter Ryan Babel sendte hjemmelaget i ledelsen med en herlig chip. Den tidligere Liverpool-angriperen dro lett av Amin Askar før han avsluttet på lekkert vis.

Vondt ble til verre for Sarpsborg 08 da midtstopper Roco raget høyest i feltet og stanget inn 2-0 etter 68 minutter.

– Nå ser det straks mer komfortabelt ut for Besiktas, konstaterte Wikestad.

Sarpsborg 08 så ufarlige ut helt frem til kampuret viste 74 minutter. Da fikk Muhammed en fin stikker og havnet aleine med Karius. Den tidligere Liverpool-keeperen stoppet Muhammeds forsøk med en flott beinparade.

Samme mann fikk en stor mulighet etter 80 minutter, men en Besiktas-forsvarer kastet seg inn og blokkerte avslutningen på heroisk vis.

All tvil ble feid til side noen minutter seinere. Sarpsborg 08 havnet i undertall bakover på banen og Lens fikk en enkel oppgave med å sette inn 3-0.

I kampens siste sekund stupheadet Kristoffer Zachariassen inn en redusering.

Genk er neste motstander for Sarpsborg på hjemmebane i starten av oktober.

Sander Berges Genk og Andreas Vindheims Malmö møttes i den andre kampen i gruppe I torsdag. Berge og co. ledet 1-0 til pause etter scoring av Leandro Trossard, og økte til 2-0 i andre omgang ved Mbwana Samatta. Berge og Vindheim spilte begge hele kampen for hvert sitt lag.