SNAKKER UT:

Frank Løkes dansepartner avslører de hemmelige SMS-ene

Nå forteller dansepartneren Tone Jacobsen sin side av hva som skjedde før og etter nakensjokket.

– Det var et stort sjokk da de sa at vi gikk videre. Vi kom ikke en gang blant de tre parene med minst poeng. Jeg husker jeg sto der og ventet på at navnene våre skulle bli lest opp, for jeg ville bare hjem.

Proffdanseren Tone Jacobsen snakker om øyeblikket der hun var sikker på at Skal vi danse-eventyret var over.

Midt under showet på direktesendt tv dukket nemlig Frank Løke overraskende opp på dansegulvet, kun iført en borat-truse som skjulte de edlere delene.

Hadde en annen avtale

Avtalen dem imellom var at han skulle ha en rød dress med hjerter på. De hadde jobbet hele uka med en koreografi som de ikke var helt enige om.

Løke ville legge inn mange endringer. Han sa også at han ville danse i borat-truse, noe Tone sa nei til. Da lørdagen kom, hadde de dårlig kommunikasjon. Jacobsen opplevde Løke som tverr og avvisende under prøvene, og de snakket ikke sammen.

Likevel kom det som et sjokk da han gikk bort fra avtalene de hadde gjort.

– Han hadde fått frie tøyler til å komme med ideer, men med beskjed om at alt skulle klareres med produksjonen. Og det burde være tatt for gitt at han skulle klarere det med meg. Jeg hadde aldri trodd han skulle gå bak ryggen min på denne måten, sier hun.

Etter at de gikk videre, trengte Jacobsen litt tid til å tenke.

– På søndag følte jeg at jeg sto overfor et valg. Enten så måtte jeg miste Skal vi danse-jobben, eller så måtte jeg få det på avstand og gå videre. Jeg trengte å rense lufta, og det var godt å få snakket ut med Frank på søndag, sier Jacobsen.

Bestemte seg for å gå videre

Jacobsen bestemte seg for å gå videre. Siden hun hadde kommet helt fra USA for å delta, hadde hun ikke lyst til å gi seg nå. Hun og Løke visste at de måtte jobbe hardt for å vinne hjertene til det norske folket igjen.

De la derfor opp en strategi: Løke skulle gjennom uka jobbe for å vinne Jacobsen og det norske folk tilbake. Det skulle bli en tematikk gjennom filmopptakene den kommende uka, og ende opp i dansenummeret førstkommende lørdag.

Dette var også det hun fortalte til andre medier. Hun stilte til intervjuer der hun sa at de måtte jobbe for å bli venner igjen, men at hun fortsatt kunne trekke seg.

– Det var jo sant også. Jeg var såret, og vurderte time for time om jeg skulle fortsette eller gi opp. Det handlet aldri om å fremstille meg selv som et offer. Det handlet om å bidra til at Løke fikk mer sympati. Det ble en del av jobben min for å redde skinnet hans, sier Jacobsen.

Føler seg lurt

I ettertid har fansen fått vite gjennom Løke at han sitter på noen SMSer som han vurderer å offentliggjøre.

– Ville dere som bare skriver skitt hatt like mye hat i meldingene deres og sympati til min dansepartner, hvis dere visste at dere alle har blitt lurt? Jeg sitter på SMSer som beviser dette, skriver Løke på sin instagram-konto.

– Planen vår var at partneren min skulle innta offerrollen og vurdere å trekke seg, bare for at vi skulle få alle øyne på oss og sanke stemmer, skriver Løke videre.

Nå føler Jacobsen seg lurt av Løke.

– Jeg føler han har manipulert meg med på dette. Jeg ble overkjørt og følte jeg måtte være med på denne strategien, sier hun.

Hun ønsker nå å dele SMS-ene med omverdenen selv, etter at Løke hevder de kan brukes som bevis.

Fikk skyldfølelse

I SMSene, som TV 2 har fått tilgang til, diskuterer Jacobsen og Løke om hun gikk for langt i en sak som sto på trykk i Nettavisen søndag.

«Dro det helt ut at vi var på vei mot fredsavtale, men at jeg fortsatt har betenkningstid om jeg trekker meg eller ikke. Er det innafor???» skriver Jacobsen.

«Konge», svarer Løke.

Jacobsen skrev også til Løke at hun ble rådet av TV 2 til å «bare være ærlig og ikke spille på det.»

«Jeg fikk skyldfølelse for det ...», skriver hun i samme SMS til Løke.

– Jeg fikk skyldfølelse, men det var også helt ærlig. Jeg hadde en åpen frist fra TV 2 på helt frem til fredag kveld på å trekke meg. Jeg syntes det var vanskelig å fortsette, samtidig som det var et umulig valg å gi seg, forteller hun.

Hun vil også understreke at hun ikke har anklaget Løke for seksuell trakassering.

Får kompensasjon

Da hun fikk beskjed fra TV 2 om at hun og Løke skulle ut av programmet mandag, kom det som et nytt sjokk.

– Jeg syntes det var veldig hardt, siden jeg hadde gledet meg veldig til denne sesongen. Men jeg forstår TV 2s avgjørelse, sier hun.

Programredaktør i TV 2, Jarle Nakken, sier at det ikke skal gå utover Jacobsen økonomisk.

– Tone blir ikke økonomisk skadelidende på grunn av det skjedde, siden hun måtte forlate Skal vi danse på den måten hun gjorde. Men vi kan ikke kommentere detaljer i kontraktene med verken deltakere eller proffdansere, sier han.

Nå blir Jacobsen noen uker i Norge, til styret har lagt seg. Deretter skal hun reise hjem til USA, der ektemannen står klar med to billetter til Hawaii.

TV 2 har torsdag vært i kontakt med Frank Løke gjentatte ganger, men han ønsker ikke å kommentere saken.