Nye BMW 3-serie er ikke langt unna. BMW har sluppet et passe mystisk bilde av den kommende modellen. Og selv om den er delvis skjult, gir bildet et tydelig signal om hvilken vei man går med designet.
Nye BMW 3-serie er ikke langt unna. BMW har sluppet et passe mystisk bilde av den kommende modellen. Og selv om den er delvis skjult, gir bildet et tydelig signal om hvilken vei man går med designet.

Nå drar de teppet av viktig nyhet

BMWs mest solgte i ny utgave.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nærmer seg raskt bilmessen i Paris. Der er det naturligvis en hel del nyheter som skal avdukes. Noen premierer spares helt til selve messen, mens flere og flere velger å gjøre det rett i forkant.

BMW har flere spennende nyheter de skal vise fram på årets Paris-utstilling. En av dem er merkets bestselger: 3-serie. Den kommer i en helt ny generasjon neste år.

Nå har de sluppet et teaserbilde, som sier noe om hva vi har i vente.

Øyvind sikret seg et BMW-scoop: Han så rart på meg

Ruvende

Bildet øverst i denne saken viser bilen tildekket, men det er faktisk mulig å se en god del av designet, likevel. Både de nye frontlyktene og grillen vises tydelig.

Fronten er langt mer ruvende enn dagens modell, og gir et inntrykk av en større bil. Noe større vil den også være.

De nye lysene vil mest sannsynlig også bli tilgjengelig med laserteknologi – og har et enda mer sporty look enn dagens 3-serie.

Grillen er også mer markert. Det har vært en trend hos BMW med de siste modellene at de velkjente "nyrene" blir mer framtredende. Slik blir det altså i neste generasjon av 3-serie også.

Helge ble nesten påkjørt da han knipset BMWs superbil

Verstingmodell

BMW har selv bekreftet at bildet i denne saken er ekte. Det skal være M Performance-utgaven av 340i som vises. Det blir også den raskeste utgaven av 3-serien, mens vi venter på M3.

Under panseret finner vi en rekkesekser som visstnok skal være skremt opp til 360-370 hk.

Kombinert med vektreduksjon på opptil 55 kilo, vil nok dette bidra til at M340i blir en riktig så sprek affære.

Slik blir BMWs gigantiske luksus-SUV

Stasjonsvogn kommer

BMW har for vane å først lansere sedan-utgavene, så kommer de andre karosseri-variantene etterhvert. Planen er at sedanen kommer på markedet rundt mars 2019. Stasjonsvogn er fortsatt den mest populære utgaven i Norge. Den må vi nok vente noen måneder ekstra på.

En annen ting vi er interessert i i Norge, er elektrifiserte drivlinjer. Og da særlig ladbare hybrider. BMW har gode nyheter på det området. Kommende 3-serie blir nemlig etter alt å dømme tilgjengelig i to varianter som ladbar hybrid: 325e og 330e.

Førstnevnte vil få rundt 230 hk, mens det blir 280 hk i den andre. Begge får ventelig firehjulsdrift og en elektrisk rekkevidde på rundt 50 kilometer, målt etter den nye WLTP-standarden.

​Ny plattform

Alt tyder på at neste generasjon 3-serie kommer til å bli mer komfortabel. Men i kjent stil vil BMW beholde de sportslige kjøreegenskapene de er så kjent for.

Det skal de klare blant annet ved å bruke sin nye plattform, kalt CLAR, som både reduserer vekten og øker vridningsstabiliteten.

Selv om ingen konkrete mål er bekreftet, ryktes det at bilen vil strekke seg 6 cm i lengde. Da blir den rundt 4,7 meter lang. Det vil i tilfelle kunne bety en betydelig økning av plassen i både bagasjerom og coupé.

En av de viktigste trendene på bilmarkedet akkurat nå

Se video: Dette blir litt av en BMW!