Bondeomelett med tomat og urter hjemme hos familien Ingebrigtsen
Reporter Sonja Ystaas og Wenche har tatt turen til familien Ingebrigtsen i Sandnes. Wenche og mamma Tone lager lunsj til familien, sammen med minstemann William.
Bondeomelett gir en god start på dagen. Bruk rester av middagsmat, pasta og poteter kan brukes i omeletten.
Denne oppskriften er beregnet til 8-10 personer og lages i en langpanne i stekeovnen.
Du trenger:
- 5-6 kokte poteter ev kokt pasta/fullkornspasta
- 2-3 vårløk
- 2-3 paprika i forskjellige farger
- 200 g spinat (ferdig vasket)
- 12 egg
- 5 dl kald melk ev vann
- 2 beger cottage cheese
- 150-200 g kokt skinke
- 1 ½ -2 ts salt, pepper eventuelt urtekrydder og/eller malt paprika, timian eller oregano
- eventuelle rester av spekemat, kjøtt eller fisk
- 5-6 dl revet hvit ost
- cherrytomater
Sett ovnen på 200°C. Del kokte poteter i skiver og grønnsaker i biter. Legg i en smurt langpanne eller stor ildfast form. (For å spare oppvask dekk langpannen med bakepapir). Pisk sammen egg, melk, cottage cheese, salt, krydder og pepper og hell over grønnsakene. Topp formen med revet ost.
Sett i varm stekeovn på nederste rille og stek i 30-40 min, steketid er avhengig av hvor høy/tykk omeletten er. Cherrytomater delt i to kan legges på toppen av omeletten de siste 15 min.
Server med grovt brød.
Omelett til 1-2 personer
Visp sammen 3-4 egg, 2-3 ss cottage cheese, 4-5 ss vann, og grønnsaker i biter. Hell i stekepanne med litt smør og stek på middels varme, rør om en gang imellom slik at omeletten stivner, dryss over revet ost mot slutten av steketiden.