Bondeomelett med tomat og urter hjemme hos familien Ingebrigtsen

Reporter Sonja Ystaas og Wenche har tatt turen til familien Ingebrigtsen i Sandnes. Wenche og mamma Tone lager lunsj til familien, sammen med minstemann William.

Bondeomelett gir en god start på dagen. Bruk rester av middagsmat, pasta og poteter kan brukes i omeletten.

Denne oppskriften er beregnet til 8-10 personer og lages i en langpanne i stekeovnen.

Du trenger:

  • 5-6 kokte poteter ev kokt pasta/fullkornspasta
  • 2-3 vårløk
  • 2-3 paprika i forskjellige farger
  • 200 g spinat (ferdig vasket)
  • 12 egg
  • 5 dl kald melk ev vann
  • 2 beger cottage cheese
  • 150-200 g kokt skinke
  • 1 ½ -2 ts salt, pepper eventuelt urtekrydder og/eller malt paprika, timian eller oregano
  • eventuelle rester av spekemat, kjøtt eller fisk
  • 5-6 dl revet hvit ost
  • cherrytomater

Sett ovnen på 200°C. Del kokte poteter i skiver og grønnsaker i biter. Legg i en smurt langpanne eller stor ildfast form. (For å spare oppvask dekk langpannen med bakepapir). Pisk sammen egg, melk, cottage cheese, salt, krydder og pepper og hell over grønnsakene. Topp formen med revet ost.

Sett i varm stekeovn på nederste rille og stek i 30-40 min, steketid er avhengig av hvor høy/tykk omeletten er. Cherrytomater delt i to kan legges på toppen av omeletten de siste 15 min.

Server med grovt brød.

Omelett til 1-2 personer

Visp sammen 3-4 egg, 2-3 ss cottage cheese, 4-5 ss vann, og grønnsaker i biter. Hell i stekepanne med litt smør og stek på middels varme, rør om en gang imellom slik at omeletten stivner, dryss over revet ost mot slutten av steketiden.

BONDEOMELETT: Stek omeletten i en langpanne når du lager store porsjoner. Foto: TV 2
BONDEOMELETT: Stek omeletten i en langpanne når du lager store porsjoner. Foto: TV 2