– De ødelegger for broren min, fotballen bør skamme seg

Det stormer etter Cristiano Ronaldos utvisning mot Valencia. Selv bedyret superstjernen sin uskyld da han gikk av gresset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se TV 2s eksperters vurdering av Ronaldo-situasjonen i vinduet øverst!

– Han var opprørt, og gråt til og med. Han sa at han ikke hadde gjort noe galt, forteller Valencia-manager Marcelino på sin pressekonferanse etter kampen.

Midtveis i første omgang ble Juventus-angriperen utvist etter å ha havnet i en klinsj med Jeison Murillo – neppe en situasjon Murillo sitter igjen med varige mén fra.

Den gamle dames manager, Massimiliano Allegri, prøver å holde tilbake i kritikken mot kampdommer Felix Brych og hans team.

– Alt jeg kan si er at VAR hadde hjulpet dommeren i denne situasjonen, sier suksessmanageren, ifølge Daily Mail.

– Å bli redusert til ti menn etter en slik avgjørelse i Champions League er skuffende. Vi risikerte å tape denne kampen på grunn av dette, og nå står vi uten ham i de neste kampene også, følger Allegri opp.

– Ikke voldelig oppførsel

I en spalte i Daily Mail, konkluderer tidligere toppdommer Mark Clattenburg med at portugiseren ikke skulle vært utvist.

«Det var ikke voldelig oppførsel», skriver Clattenburg.

Han er kritisk til dommerteamets utsikt til situasjonen. Ifølge den tidligere toppdommeren stod Brych med ryggen til, mens han «ikke kan forstå» hvordan assistentdommeren bak mål kan ha sett hendelsen 25 meter unna.

«Jeg ville gitt begge gult. Om Ronaldo får noe mer enn én kamp karantene, er det veldig strengt», mener han.

I så fall vil stjernespilleren rekke kampen på Old Trafford, ettersom Juventus' neste Champions League-kamp er mot Young Boys.

Søsteren raser

I sosiale medier har støtteerklæringene ramlet inn for 33-åringen. Naturlig nok også fra hans søster, som går hardt ut mot dommerne.

«De prøver å ødelegge broren min. Fotballen bør skamme seg. Rettferdigheten kommer til å seire – Gud sover aldri», skriver Katia Aveiro på Instagram, ifølge den danske avisen BTs oversettelse.

Også storscorerens lagkamerater tar ham i forsvar.

– Jeg var langt unna da det skjedde, men det var bare en vanlig klinsj. Murillo tar hendene sine på ham, og han drar seg fri. Han var åpenbart sint, men vi kan ikke la oss provosere, sier stjernestopper Leonardo Bonucci til Juventus' nettsider.

– Fotball er et merkelig spill. Vi kunne ha ledet 4-0, men så kom den absurde utvisningen. Det var som Lyon-kampen. Vi gravde dypt og fant den lagmoralen vi trenger for å ta oss til finalen, siteres tomålsscorer Miralem Pjanic.

– Cristiano er skuffet. Det er alle vi også. Han var desperat etter å spille en god kamp og hjelpe laget, men så endte det slik, sukker Federico Bernardeschi.