Walcott vil lede Everton til topp fire:

– Jeg mener at vi er på nivå med og bedre enn Arsenal

Forut for møtet med gamleklubben, snakker en ambisiøs Theo Walcott om sine offensive målsettinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal-Everton på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium søndag fra 16.30.

Søndagens kamp mellom Arsenal og Everton er blant rundens største, og blir uansett spesiell for minst én mann.

I de blås angrepsrekke spiller nemlig trolig Theo Walcott, som var tolv år i Arsenal og gikk fra å være en lovende unggutt til en av engelsk fotballs mest omtalte spillere det forrige tiåret.

I januar ble han solgt til Everton, der han nå har store ambisjoner for sesongen.

– Jeg har høye målsettinger, og jeg håper på en topp fire-plassering. Men du må være realistisk også, så det kan være litt for mye. Men 6. plass er oppnåelig. Jeg mener ærlig talt at vi kan være på nivå med og bedre enn Arsenal, sier Walcott i et intervju foretatt av Premier Leagues egen TV-kanal denne uken.

– Åpenbart at det er litt mer følelser rundt denne kampen
Forut for kampen på Emirates skiller tre poeng i Arsenals favør, men de røde har faktisk tapt en kamp mer enn Everton på sesongens første fem. Hele tre av fem kamper under Marco Silva har imidlertid endt med uavgjort for Walcott og lagkameratene.

– Vi må bare åpenbart forvandle uavgjortresultatene til seirer. Jeg er en positiv fyr, så jeg føler at vi er på vei i riktig retning. Jeg ser frem til alle kamper, det gjør jeg virkelig, men det er åpenbart at det er litt mer følelser rundt denne her.

– Hvordan vil det føles å score mot Arsenal, laget du spilte for i tolv år og der du har en pai oppkalt etter deg? Vil ikke det være litt rart?

– Nei. Ikke egentlig. Min første prioritet er at laget skal jobbe hardt, og hvis jeg kan hjelpe til med en god prestasjon og et mål, så er det stort å score mål uansett hvor du spiller. Du vil feire med lagkameratene og supporterne, og det er det det handler om. Det handler om å score mål, vinne kamper og begeistre dem på tribunen. Det er det du ønsker, og jeg kan ikke vente på at det skal skje, sier Walcott.

Forrige sesong spilte den lynhurtige angriperen en av sine første Everton-kamper nettopp borte mot Arsenal, i en 1-5-kamp som fikk mest oppmerksomhet fordi vertenes nye stjerneduo Pierre-Emerick Aubayemang og Henrikh Mkhitarjan herjet med Walcott og co. Walcott tror på en helt annen kamp nå, og bekrefter også at hans egne følelser er endret.

​– Sist vi dro dit, var det veldig tett etter overgangen. Så denne gangen blir det en helt annen historie. Det kan bli en veldig interessant kamp for de nøytrale. Resultatet vårt ble ikke som planlagt sist kamp (tap 1-3 mot West Ham, journ.anm.), men vi spiller virkelig bra. Så jeg er ganske sikker på at det blir en bra kamp.

TV 2s ekspert: – De er fortsatt ikke et veldig godt lag til å forsvare seg, så når de da spiller litt mer ambisiøst nå enn det de har gjort tidligere ...
I TV 2s Premier League-podkast denne uken ble også Everton-laget tema, der særlig de mange skadene har satt sitt preg i tidlig Marco Silva-periode.

– Det blir en del dårligere spillere som skal spille en fotball som de ikke mestrer så godt. Og de er fortsatt ikke et veldig godt lag til å forsvare seg, så når de da spiller litt mer ambisiøst nå enn det de har gjort tidligere, så taper de plutselig som mot West Ham, sa Stamsø Møller.

Ambisiøse nye planer er det også hos søndagens verter, som har erstattet Arsène Wenger og fått inn en ny manager med sin helt egen stil. Etter to tap mot Manchester City og Chelsea i starten, har Arsenal nå tatt tre strake triumfer i Premier League.

– Ting tar tid, og Unai Emery har vært med på mye og hatt mange forskjellige, store og vanskelige jobber. Dette her er hans vanskeligste. Og så skal han sette ting kjapt, sa Stamsø Møller i podkasten.

Skryter av Richarlison: – En bra fyr
Walcott sammenligner situasjonen i sin gamle klubb med den han nå befinner seg i, der en ny manager skal prøve å implementere sine tanker overfor en ny-sammensatt spillergruppe.

– Jeg er ikke der lenger, så jeg vet jo ikke, men det blir et helt nytt miljø. Slik er det også her. Vi har gjort endringer, og vi er to lag i en overgangsfase. Kun tiden vil fortelle hvem som kommer best ut av det, men personlig så føler jeg at Everton er på vei oppover. Vi har en stor manager, gode treningsmetoder og mange unge talenter som potensielt kan slå gjennom, sier Walcott.

En av de mest lovende er 21-åringen Richarlison, som til tross for sin unge alder ble hentet for en sum som kan komme opp i over 500 millioner kroner fra Watford i sommer. Etter å ha sonet karantene etter utvisning mot Bournemouth, returnerer brasilianeren i helgen, og håper nok på å bygge videre på åpningsformen som så ham score tre ganger i løpet av sesongens to første kamper. Walcott skryter av sin nye lagkamerat, og gir ham også en liten utfordring etter den nevnte utvisningen.

– Han er en bra fyr. Han er ung, og han vet at klubben har brukt mye penger på ham, men han er begynt nedbetalingen. Han vet at hans røde kort var skuffende både for ham selv og laget, men jeg er sikker på at han vil gjøre det godt igjen. Det må han, sier Walcott.

Siden sist har brasilianeren også fått sin debut for landslaget, og markerte seg like så godt med å score to ganger i sin andre av to kamper, mot El Salvador forrige uke. Walcott håper vidunderbarnet kan ta med seg storformen tilbake til klubbnivå.

– Han ønsket å slå gjennom for Brasil, og nå har han gjort det. Når du har en spiller som spiller med så mye selvtillit for Brasil, og han er lagkameraten din, så tenker jeg at det lover bra for oss, sier Walcott.

Spørsmål rundt Arsenal-midtbanen
For Arsenal er det andre unge lovende som har markert seg, og særlig på den sentrale midtbanen har det vært mange spørsmål rundt klubben fra Nord-London denne sesongen. Nykommeren Mattéo Guendouzi har vært meget bra, og ble kåret til månedens spiller av fansen i august, mens det som mange trodde ville være årets sentrale midtbanemann, Lucas Torreira, har havnet i skyggen av 19-åringen.

Samtidig har Guendouzis makker Granit Xhaka fått mer kritikk, men svarte med sin beste kamp for sesongen og scoring forrige kamp. TV 2s podkastere mente Emery har en ekstra utfordring etter Xhakas gode kamp sist.

– Da blir det ekstra vanskelig. Hvem skal han ta ut da? Eller skal han endre system? Det er ganske kompleks. Men jeg tror Torreira snart kommer til å være fast på laget, men da er det Granit Xhaka som må ut. Han er den dårligste av dem, sa Stamsø Møller i denne ukens Premier League-podkast.

Endre Olav Osnes var enig, og roste også Torreira for de innhoppene han har hatt. I torsdagens Europaligakamp mot Vorksla, da de røde vant 4-2, fikk i hvert fall Torreira muligheten fra start, men ble byttet ut etter en knapp time.

– Han har vært helt superb i alle kamper han har spilt. Og nå har Emery varslet at det kommer endringer. Kanskje er det Cech, kanskje er det Torreira, kanskje er det begge to? spurte Osnes retorisk.

Søndag får vi svaret. Se Arsenal-Everton på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium søndag fra 16.30.