Pogba hylles etter praktkamp: – Kapteinen tok saken i egne hender

Paul Pogba scoret to og noterte seg for én målgivende da Manchester United smadret Young Boys 3-0 på bortebane i Champions League onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Young Boys – Manchester United 0-3:

Se alle scoringene øverst!

Først scoret Paul Pogba med en fulltreffer rett i vinkelen, så økte franskmannen til 2-0 fra straffemerket. Midtbanestjernen avsluttet deretter en strålende dag på jobben med å servere Anthony Martial, som ordnet nok en scoring for rødtrøyene.

– Han får kritikk av og til, men vi vet hvilke kvaliteter Paul Pogba har. For meg, så er han en av de beste spillerne i verden. Han er veldig viktig for oss som kaptein. På banen viser han hvor god leder han er. Forhåpentligvis vil Pogba fortsette i samme form fremover, sa Manchester United-back Luke Shaw til BBC etter kampslutt.

– Vi startet ikke kampen så godt. Det var vanskelig å spille på kunstgresset, men til slutt fikk vi taket på det. Så viste Paul Pogba litt magi da han scoret det første målet, og det roet oss litt ned, sa backen videre.

Manchester United slo Young Boys 3-0 i gruppespillets første kamp i Champions League og tok sin tredje strake seier på bortebane.

– Young Boys startet bra, men så viste klasseforskjellen seg. José Mourinho har god grunn til å glise etter denne kampen. En solid, profesjonell og ryddig prestasjon gjorde at de vant komfortabelt 3-0, sa TV 2-kommentator Ende Olav Osnes etter kampslutt.

Pogba imponerte ekspertene
TV 2-kommentatoren lot seg imponerte over Paul Pogbas innsats i den sterke borteseieren.

Franskmannen har som kjent måtte tåle mye kritikk etter noe varierende innsats for Manchester United i sesonginnledningen.

– Kapteinen tok saken i egne hender da Young Boys styrte spillet. Han kombinerte med Fred, og hamret ballen helt opp i krysset. Det var meningen det han drev med der, for det var ikke et vådeskudd. Han satte den i mål med bredsiden opp i krysset, sa en tydelig imponert TV 2-kommentator Endre Olav Osnes etter Pogbas første scoring for kvelden.

– Paul Pogba stod for alvor frem, og har all mulig grunn til å være fornøyd, mente han.

Han fikk støtte av tidligere Manchester United-spiller Darren Fletcher.

– 3-0-seieren under vanskelige spilleforhold er noe José Mourinho vil være strålende fornøyd med. Paul Pogba var fantastisk med to mål og en målgivende, og United vant denne kampen fullt fortjent, sa han, ifølge BBC.

Unggutten Diogo Dalot fikk sin debut fra start for Manchester United, og manager José Mourinho roste sommersigneringen som er født i 1999 – året da Manchester United tok en fantastisk trippeltriumf med både Premier League-tittelen, FA-cuptroféet og Champions League-pokalen.

– Hans første kamp forrige sesong var et portugisisk derby: Porto mot Sporting Lisboa. Så spilte han tre dager senere mot Liverpool, så han har en sterk personlighet og nesten 100 landskamper for Portugals alderbestemte landslag, roste Mourinho før kampen, ifølge BBC.

– Det føles veldig godt. Laget hjelp meg og forberedte meg til dette. Jeg er glad for å ha debutert og glad for seieren. Det er det viktigste. Det var en fin seier, sa Dalot til BBC etter sin debut.

– Pogba tok ansvar
Både Manchester United og Young Boys skapte flere gode muligheter til å score den første halvtimen.

– Dette har vært helt åpent, konkluderte TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Men så, i en periode der hjemmelaget hadde hatt mye av spillet, gjorde Manchester Uniteds kaptein Paul Pogba alt på egenhånd.

Han spilte veggspill med Fred, før han dundret ballen i krysset med venstrefoten i det 35. minutt. Det var Pogbas første scoring i Champions League for Manchester United, og tredje totalt i turneringen.

– Han dundret den i krysset, det var en vanvittig scoring. Kapteinen tok saken i egne hender da Young Boys styrte spillet. For Pogba ville det annerledes. Han kombinerte med Fred, og hamret ballen helt opp i krysset. Det var meningen det han drev med der, for det var ikke et vådeskudd. Han satte den i mål med bredsiden opp i krysset, sa en tydelig imponert TV 2-kommentator Endre Olav Osnes om scoringen.

– To av to i krysset fra Pogba
I det 42 minutt fikk Manchester United straffespark Luke Shaws innlegg traff hånden til Kevin Mbabu i feltet.

– Det var smart av Luke Shaw, men det var ekstremt strengt dømt. Uansett, Pogba satte den, og to av to i krysset fra Pogba, konkluderte Osnes.

Etter pause roet Manchester United tempoet betraktelig ned. José Mourinhos menn kontrollerte kampen fullstendig.

Etter 66. minutt scoret rødtrøyene igjen. Anthony Martial, som har slitt med å få spilletid hittil i sesongen, satte effektiv inn 3-0-scoringen fra skrått hold etter å ha blitt spilt gjennom av Paul Pogba.

– Der fikk Martial scoringen sin. Han satte den via Camara og i nettet. United var effektive og straffet Young Boys hardt her. Pogba slapp ballen til Martial, og det var en herlig pasning, uttalte Osnes.

Flere mål ble det ikke, og Manchester United og manager José Mourinho kunne juble for en sterk 3-0-seier på det fryktede kunstgresset på Stade de Suisse Wankdorf.

Manchester United er med i gruppespillet i Champions League for 22. gang. Bare Real Madrid, Barcelona og Porto har vært med oftere.

Slik startet lagene:

Young Boys: Von Ballmoos – Mbabu, Benito, Von Bergen, Camara – Fassnacht, Sanogo, Sow, Sulejmani – Assale, Hoarau

Benken: Wolfli, Bertone, Ngamaleu, Nsame, Aebischer, Garcia

Manchester United: De Gea – Dalot, Smalling, Lindelof, Shaw – Fred, Matic, Pogba – Martial, Lukaku, Rashford

Benken: Romero, Bailly, Young, Fellaini, Pereira, Mata, Sanchez

Dommer: Deniz Aytekin, Tyskland