Cavani: – Jeg skulle likt å se hvordan de engelske lagene hadde klart seg i den franske ligaen

Edison Cavani mener at franske Ligue 1 ikke er noe dårligere enn Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool var i ferd med å rote bort 2-0-ledelse da innbytter Roberto Firmino øynet muligheten og sikret 3-2-seier mot PSG med en mektig avslutning på overtid onsdag kveld.

Se hvordan Liverpool slo PSG øverst!

Etter kampen skrev flere franske aviser at PSG tapte fordi stjernegalleriet ikke regelmessig får god nok motstand i franske Ligue 1.

Det får PSGs spisstjerne Edison Cavani til å reagere.

– Skulle likt å se engelske lag i Ligue 1
Uruguays landslagsprofil vil ikke være med på at nivået i den franske ligaen ikke er godt nok.

– De beste lagene i Europa spiller i Champions League, og av og til vinner du, og av og til taper du når du møter dem, sa Cavani til franske medier i mixed zone etter 2-3-tapet på Anfield.

Før han bestemt slo fast:

– Jeg skulle likt å se noen Premier League-klubber spille i Ligue 1, så hadde vi fått sett hvordan de hadde klart seg og hvor gode de er, mente Cavani.

Superspissen synes nivået i Ligue 1 er mer enn godt nok.

– Jeg vil ikke si noe negativt om den franske ligaen. Frankrike er regjerende verdensmester og flere av spillerne på landslaget spiller i Ligue 1. Flere franske lag har kommet seg til sluttspillet i Champions League de siste årene, sa Cavani til pressen.

PSG har aldri kommet seg lenger enn til kvartfinalen i Champions League. Neste kamp for det franske stjernegalleriet i gruppespillet er mot Røde Stjerne og Napoli i oktober.

– Verken logisk eller korrekt
PSG-trener Thomas Tuchel uttalte etter 2-3-tapet på Anfield at laget hans hadde fortjent mer mot Liverpool.

– Resultatet gjenspeiler kanskje ikke kampen. Helt på slutten hadde vi en sjanse med Julian Draxler før Liverpool scoret, påpekte Tuchel på pressekonferansen etter kampen, ifølge Liverpool Echo.

– Vi spilte fantastisk i første omgang. Etter min mening er resultatet verken logisk eller korrekt, ble PSGs manager sitert på.