Får ros fra uventet hold: – Han er Real Madrids fremtid

Marco Asensio har fått en utakknemlig oppgave: Å ta over Cristiano Ronaldos posisjon. Champions League-motstanderens manager spår en lysende fremtid for stjerneskuddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Asensio herjet med Kroatia i Nations League i vinduet øverst!

Romas manager, Eusebio Di Franseco, lovpriser Real Madrids juvel i et intervju med den spanske storavisen AS.

TV 2 Sport1 eller Sumo fra klokken 20.00 i kveld: Se Real Madrid-Roma!

På spørsmål om hvilken av Real Madrids mange stjerner Di Francesco helst skulle hatt på laget sitt, svarer han kontant:

– Asensio.

Det italienske hovedstadslagets manager spår en fremtid som verdens beste fotballspiller for 22-åringen.

– Jeg ser for meg at han kan vinne Gulballen. Jeg hadde likt å ha ham i laget mitt på grunn av alderen, kvaliteten han viser, fleksibiliteten som gjør at han kan tilpasse seg flere roller og talentet hans, siteres Di Francesco.

På pressekonferansen før kampen uttaler den velkledde manageren at Real Madrid ser mer ut som et lag uten Cristiano Ronaldo, men vil ikke konkludere om de er blitt bedre eller svakere med en ung spanjol i superstjernens posisjon.

– Alt jeg vil si om dem er at jeg synes de ser bra ut, og at jeg er en stor fan av Marco Asensio. Han er Reals fremtid med de ferdighetene han har. Han er en annen spiller enn Ronaldo, men han jobber hardt for laget og involverer seg i spillet, sier han, ifølge Romas nettsider.

– Han har veldig gode grunner

TV 2s fotballblogger Mina Finstad Berg mener det er for tidlig å spå om den Mallorca-fødte ballkunstneren kommer til å vinne Gullballen i fremtiden, men støtter Di Francesco i at han er Real Madrids fremtid.

– Asensio er en fantastisk spiller med et enormt potensial. Han kan bli vanvittig god, sier Finstad Berg.

Under Julen Lopetegui har Asensio startet hver kamp som venstrekant, posisjonen Cristiano Ronaldo hadde fus på i ni strake sesonger.

22-åringen har imidlertid fått en litt ulik rolle, forklarer Finstad Berg.

– Han er en annen type spiller enn Ronaldo. Ronaldo hadde en veldig spesiell posisjon, og var så åpenbar «main man» at han ble fritatt noe defensivt arbeid. Ingen vil få den friheten under Lopetegui, slår hun fast.

– Asensio bidrar mer i andre faser av spillet. Han brukes mye på kant, men er egentlig best mer sentralt som en offensiv midtbanespiller. Han er flink til å sette opp lagkamerater og skape sjanser for seg selv, fortsetter hun.

Ingen stor målscorer

Som målscorer har Asensio langt opp til den portugisiske superstjernen. Ifølge nettstedet Transfermarkt har han scoret 32 mål på totalt 189 kamper for Mallorca, Espanyol og Real Madrid.

Til sammenligning scoret Ronaldo 39 mål i La Liga og Champions League forrige sesong.

– Det er fryktelig vanskelig å erstatte de målene direkte, men Asensio er en spiller Real Madrid har enorme forventninger til. Han er et produkt av den nye taktikken Real Madrid har hatt på overgangsmarkedet, der de tidligere har hentet «Galácticos» og nå er mer opptatte av å hente morgendagens stjerner, påpeker Finstad Berg.

Også TV 2s fotballekspert Brede Hangeland har bitt seg merke i Asensio.

– Real Madrid er avhengig av å erstatte utrolige prestasjoner fra Ronaldo, spesielt i Champions League. Det er et ansvar mange må dele på – Bale og Benzema, og Asensio, som jeg er veldig spent på. Han er 22 år og gjør fantastiske ting, senest i Nations League. Han forventes det mye av, understreker Hangeland i Sportsnyhetene.

– Kan bli en av Spanias største

Da Spania nedsablet VM-finalist Kroatia med 6-0-seier i Nations League, var Asensio kampens ener.

Real Madrid-juvelen scoret sitt første landslagsmål med sitt fryktinngytende venstrebein. Han noterte seg også for tre målgivende pasninger i kampen, og hadde et skudd som gikk i stolpen, tilbake i keeper og i mål.

Etter kampen høstet han lovord av lagkamerat Álvaro Odriozola, som også har spilt med ham på U21-landslaget.

– Jeg sa en gang at han kommer til å bli en av de beste spillerne i spansk fotballs historie. Det viser han nå. Han har utrolig kvalitet, og jeg ser for meg at han får en stor sesong, sa den offensive høyrebacken, ifølge Goal.

Les også: Mina Finstad Berg blogger om «Nye Real Madrid».

I kveld får Marco Asensio muligheten til å score sitt femte Champions League-mål for «Los Blancos». Se Real Madrid-Roma på TV 2 Sport1 eller Sumo fra klokken 20.00!