Vil gjenskape den utrolige suksessen med rivalen

Den tidligere suksess-treneren til Larvik, Ole Gustav Gjekstad, har etter tre års fravær gjort comeback som trener, og det hos den største rivalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se toppoppgjøret Storhamar – Vipers onsdag fra kl. 20.00 på TV 2 Sport 2 og Sumo

Nå skal Gjekstad jobbe for å holde Vipers Kristiansand på toppen i Norge, slik Larvik var før Vipers overtok tronen forrige sesong.

Og oppdraget er også å føre laget fra Kristiansand mot Europa-toppen, slik han i sin tid gjorde med Larvik.

– Jeg har tro på prosjektet. Men det er viktig å erkjenne at det å gå fra 14-15. plass i Europa til å nå Final4 med de fire beste, det er nok en lengre vei enn mange i Kristiansand tenker, sier Ole Gustav Gjekstad til TV 2.

50-åringen har lang fartids som trener og sportslig leder i Larvik og Drammen, men gikk over til det private næringslivet for tre år siden.

– Det tar lengre tid å få resultater i næringslivet. Følelsen av å få raske resultater i kamper hver uke, det å stå på gulvet, det har jeg savnet mer enn jeg innrømmet en periode.

– Jeg trives ordentlig med å være tilbake.

– Vi får hard kamp i Norge

Det nye tilholdsstedet hans er ei sjøbu på Flekkerøy utenfor Kristiansand. Tett på sjøen og naturen passer en lidenskapelig fisker og jeger godt.

Og for Vipers, som vippet Larvik av tronen forrige sesong og som har ambisjoner i Europa, passer det bra å få en med lang erfaring i norsk og internasjonal topphåndball.

– Den tronen er ikke bygd i solid stein, mener Gjekstad.

– Vi får hard kamp i Norge, og må jobbe hardt for å beholde den.

– Det er viktig å skjønne at Vipers ikke hadde hatt en sjanse forrige sesong hvis ikke Larvik hadde blitt betydelig svekka.

Vipers hadde stor suksess i Norge forrige sesong, men i Champions League ble laget slått ut i gruppespillet. Forventningene er høyere denne sesongen.

– Vi må komme oss videre fra gruppespillet denne sesongen, men det blir tøft. Og veien videre derfra er enda tøffere. Det er ingen tvil om at de fire beste lagene i verden er bedre enn vi er nå. Men det er ingen grunn til ikke å ha toppen som mål.

– Jeg har vært med på den reisen før og vet at det koster, det er krevende. Og da tenker jeg mer på jobben som må gjøres enn prisen som må betales, sier Gjekstad.

– Men ser du for deg at Vipers kan bli blant de beste?

– Ja, det ser jeg. Det er mulig å få til. Det er jo det som er gøy med dette, å sikte ut i Europa. Hvorfor ikke gå for det?

– Men det går nok ikke så fort å nå toppen som noen håper på. Og skal Vipers være i nærheten av å få posisjonen som Larvik hadde, må vi bli bedre enn det Larvik var.

– Vi kan bli gode i Europa

Katrine Lunde som kom hjem til Kristiansand etter å ha vunnet Champions League fire ganger med Viborg og Györ er enig med Gjekstad.

– Jeg har tro på at vi kan bli gode i Europa, og at Ole kan dra oss videre, men det skjer ikke på ett eller to år, sier Lunde.

Skal Vipers nå målet må klubben fortsatt være best i Norge. Den første testen kommer onsdag kveld når de møter Storhamar.

– Jeg synes det ser ut som om Storhamar er største utfordrer. De har mange målscorere og er gode offensivt, mener Gjekstad.

– De har et veldig bra lag, det blir spennende å se, sier Lunde