Scoret hat trick da Barcelona rundspilte PSV: – Det sier litt om Messi

PSV var sjanseløse mot Lionel Messi og Barcelona på Camp Nou.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona – PSV 4-0:

Tre lekre scoringer av Lionel Messi og en perle av Ousmane Dembélé sørget for at Barcelona vant 4-0 over PSV og fikk en pangstart på gruppespillet i Champions League.

Messi har etter sitt hat trick scoret totalt 103 mål totalt i Champions League.

Se det fantastiske Messi-frisparket øverst!

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt tok av seg hatten for Messis nydelige frisparkscoring som ga Barcelona 1-0-ledelse.

– Fine frisparkmål ser man hele tiden, men det sier litt om Messi. Han er et fenomen. Det er kanskje den beste spilleren verden noensinne har sett, selv om han ikke har vunnet VM. Som klubbspiller kan jeg nesten ikke komme på noen som har vært bedre, sier Erik Thorstvedt.

Messi scoret ytterligere to mål mot PSV og har nå notert sitt åttende hattrick i turneringen. Det er like mange som Cristiano Ronaldo.

– Messi får det ekstraordinære til å virke rutinemessig. Frisparkmålet kom akkurat da vi trengte det. Det var mesterlig, sa Barcelona-trener Ernesto Valverde.

– På 1-0 følte jeg fare hver gang de angrep, men etter 2-0-målet var vi best, selv da vi spilte med ti mann, sa Valverde.

Spanske lag har vunnet Champions League de fem siste årene, men Messis og Barcelonas mål er å vinne tilbake hegemoniet fra Real Madrid (tre triumfer på rad) når Cristiano Ronaldo nå har forsvunnet til Juventus og Italia.

Barcelona vant turneringen sist i 2015.

La Liga-ekspert Guillem Balague mener Barcelona har mye å revansjere i Champions League.

– Lionel Messis tale til Barcelonas supportere på lagpresentasjonen på Camp Nou i sommer gjorde det klart hvor smertefullt det var for laget å ryke ut mot Roma i kvartfinalen forrige sesong, uttalte BBC-ekspert på spansk fotball, Guillem Balague.

– Dersom Barcelona ikke kommer lenger enn til kvartfinalen denne sesongen, vil det bli sett på som en fiasko. Laget er blitt styrket med spillere som Arturo Vidal, Arthur, Malcom og Clement Lenglet. Messi er fornøyd med dybden i troppen og manager Ernesto Valverde føler at laget har kvaliteter nok til å kjempe på alle fronter, poengterte han.

Messi med nytt kunstmål
Barcelona dominerte ballbesittelsen fullstendig de første 30 minuttene, men PSV var livsfarlige på kontringer. Blant annet fikk PSVs meksikaner Hirving Lozano to gode muligheter til å score etter lynkjappe kontringer.

Etter 30 minutters spill viste Lionel Messi seg frem. Barcelona fikk frispark fra rundt 25 meter. Argentineren fikk igjen fansen til å måpe av beundring da han på vakkert vis skrudde ballen over muren og rett i krysset.

– Det var litt rart, for det er jo ikke knallhardt. Keeper bør vel egentlig ta et mellomsteg, men det gjør han ikke. Han er jo ikke i nærheten. Det er ekstremt vakkert, nydelig og en god start på Champions League, konstaterte TV 2-ekspert Erik Thorstvedt etter Messis magiske scoring.

Ballbesittelse: 75 prosent
Scoringen sørget for at Barcelona kunne gå til pause med en fortjent 1-0-ledelse. Statistikken viste at Barcelona hadde 75 prosent ballbesittelse de første 45 minuttene på Camp Nou.

Etter pause fortsatte Barcelona med å dominere fullstendig. Stjernegalleriet skapte sjanse på sjanse. Tidligere Liverpool-spiller Philippe Coutinho var blant annet uheldig da han skjøt himmelhøyt over fra god i posisjon etter etter 55 minutters spill.

I det 60. minutt fikk Barcelona igjen i farlig posisjon etter at Luis Suárez gikk i bakken utenfor 16-meteren. Igjen steg Messi frem, men denne gang gikk ballen hårfint utenfor målstengene.

Ousmane Dembélé med praktscoring
Fem minutter senere traff Suárez tverliggeren og over etter en smart avslutning innenfor 16-meteren.

Kvartet før slutt presenterte Barcelonas formspiller seg.

Ousmane Dembélé vendte bort to PSV-spillere, stormet mot 16-meteren og plasserte ballen med kirurgisk presisjon ballen i lengste hjørnet.

To minutter senere scoret Messi sitt andre for dagen. På klassisk Barcelona-vis fant Rakitic med en lobbpasning i feltet. Fra skrått hold trillet Messi ballen i mål og Barcelona opp i en solid 3-0-ledelse.

Så rødt – så scoret Messi hat trick
Et skår i gleden for Barcelona var at midtstopper Samuel Umtiti kort tid etter 3-0-scoringen pådro seg sitt andre gule for dagen, og dermed ble sendt i garderoben med rødt. Barcelona måtte dermed fullføre de siste ti minuttene med ti mann.

Men selv med ti mann var ikke Messi ferdigscoret. Lionel Messi fullførte sitt hat trick da han på lekkert vis satte ballen i mål etter en lekker gjennombruddspasning fra spissmakker Luis Súarez.

4-0-seieren sørget for at Barcelona fikk en kjempestart på årets Champions League-sesong.

Slik startet lagene:

Barcelona: Ter Stegen, Umtiti, Alba, Roberto, Pique, Coutinho, Busquets, Rakitic, Suarez, Messi, Dembele.

PSV: Zoet, Angelino, Schwaab, Dumfries, Viergever, Rosario, Hendrix, Pereiro, Lozano, De Jong, Bergwijn

Dommer: Anastasios Sidiropoulos, Hellas