Firmino senket PSG i ny europeisk drømmekveld på Anfield

Roberto Firmino sendte Anfield til himmels på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-PSG 3-2

Innbytter Roberto Firmino ble matchvinner da han satte inn 3-2 ett minutt på overtid mot PSG på Anfield.

– Det var to strålende fotballag som ga oss en uforglemmelig start på Champions League, konkluderte TV 2-kommentator Petter Myhre etter kampslutt.

Det var lenge usikkert om Firmino ville rekke kampen etter øyeskaden han fikk mot Tottenham. Brasilianeren startet på benken, men etter 72 minutter ble han byttet inn. 18 minutter seinere satte han fyr på Anfield og feiret med å holde seg over øyet.

– Jeg synes det var fortjent at Liverpool vant til slutt. Det var de som styrte andre omgang. Det var en kamp som levde opp til forventningene, og de forventningene var høye, sier Myhre.

– Dette var et fyrverkeri av en kamp. Det var et drama Champions League verdig, samstemte Brede Hangeland i TV 2s studio.

Satte Aréola på prøve
​Liverpool koblet grepet om kampen fra første minutt. Tonen var satt allerede etter fem minutter da Alphonse Aréola måtte ut i full strekk da Viril Van Dijk sleivet ballen mot mål fra kort hold.

Like etterpå løsnet James Milner et farlig skudd som Aréola fikk en hånd på.
​PSGs første mulighet kom etter et kvarter. Edinson Cavani var raskt på pletten da Alisson måtte gi retur på et Neymar-skudd.

– Cavani er selvfølgelig først på den, men Van Dijk forstyrrer ham såpass at han ikke får ordentlig treff på den. Der så vi et eksempel på hvor gode PSG er med ballen, kommenterte Petter Myhre.

Kontant Sturridge-støt
​Liverpool gjorde to endringer fra laget som slo Tottenham forrige helg. En av dem som fikk sjansen fra start var Daniel Sturridge. Spissen var på rett sted til rett tid da Andy Robertson prikket et innlegg inn i boksen etter en drøy halvtime. Aréola rakk ikke å få hendene opp på det kontante hodestøtet fra kloss hold.

– Det er mannen som erstatter Roberto Firmino, det er Daniel Sturridge. Tilbake i det gode selskap. Goalgetteren viser sin klasse, sa en euforisk Øyvind Alsaker.

Iskald Milner
​PSG var langt fra ufarlige. Et innøvd cornertrekk like etter Liverpools ledermål ga Kylian Mbappè en eventyrlig mulighet fra 11 meter, men hurtigtoget klarte ikke å presse ballen under tverrliggeren.

Kampen svingte virkelig i denne perioden. Det gikk ikke lang tid før Liverpool-fansen fikk mer å juble for. Bortelagets Juan Bernat satte inn en klønete takling på Georginio Wijnaldum innenfor 16-meteren etter 36 minutter. Dommer Cüneyt Caki var sikker i sin sak og pekte på straffemerket.

James Milner var som vanlig kald og rolig fra 11 meter.

– The Kop tar fyr igjen. Liverpool leder 2-0 på Anfield, utbrøt Alsaker.

Etter 39 minutter stilnet jubelen - blant hjemmefansen vel å merke. En svak Robertson-klarering havnet i beina på Thomas Meunier. Belgieren styrte kontrollert inn reduseringsmålet.

Bjelleklang for PSG-keeper
​Etter 57 minutter trodde Mohamed Salah et øyeblikk at han hadde gitt Liverpool 3-1, men den tyrkiske dommeren annullerte målet fordi Aréolas edlere deler fikk kjenne på knottene til Sturridge i situasjonen før.

Det så ut til å gå mot Liverpool-seier, men da bestemte PSGs stjernetrio seg for å skru på bryteren. Kylian Mbappè satte inn 2-2 med sju minutter igjen.

Like i forkant av målet leverte Mohamed Salah en stygg feilpasning. Like etter scoringen ble den egyptiske superstjernen tatt av banen.

– Dette var ingen god kveld for spilleren som ga Anfield så ufattelig mange gledesstunder forrige sesong, konkluderte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Men det endte lykkelig for hjemmelaget. Det kan de takke den enøyde banditten Firmino for.