JORDFAR: Sarpsborg-spiller Amin Askar ble tobarnsfar på dramatisk vis forrige uke.
JORDFAR: Sarpsborg-spiller Amin Askar ble tobarnsfar på dramatisk vis forrige uke. Foto: Braastad, Audun

Askars kone fødte i bilen:

– En heksegryte i Tyrkia kan ikke måle seg med pulsen jeg fikk da jeg tok imot ungen

Amin Askar ble «jordfar» for datteren Eliana. Det gjør Sarpsborg 08-profilen fryktløs for Besiktas-kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Besiktas mot Sarpsborg på TV 2 Sport 1 og Sumo torsdag fra kl. 18.15.

Amin Askar har hatt en dramatisk oppladning til torsdagens Europaliga-møte med Beikstas, for tirsdag forrige uke ble Sarpsborg-spilleren plutselig «jordfar» da konen Eliana fødte i bilen på vei fra deres hjem i Moss til sykehuset i Sarpsborg.

– Jeg har så vidt fått samlet meg etter det. Det var en spesiell opplevelse å ta imot ungen. En heksegryte i Tyrkia eller et annet sted kan ikke måle seg med den pulsen jeg fikk da jeg tok imot ungen, forteller Amin Askar til TV 2.

32-åringen hadde varslet ambulansen om at fødselen var i gang på en busslomme i Moss.

Sarpsborg Arbeiderblad omtalte saken først.

– Jeg håpet blålysene skulle komme snart, så jeg kunne få litt hjelp. Jeg har ikke tatt imot unger før, og det blir nok ikke flere unger jeg skal ta imot, men sånn er det når jeg ikke har andre valg. Da er det bare å brette opp ermene og gjøre en jobb. Jeg synes det gikk fint, sier Askar smilende.

Se dette innlegget på Instagram

New kid on the block🙌🏽 #babygirl😍❤

Et innlegg delt av aminaskar77 (@aminaskar77)

Nyfødte Eliana ble pakket inn i farens treningstøy frem til helsepersonell kom til stedet. Askar har fra før sønnen Benjamin på fire år.

– Det føles herlig å se ungen i god behold, og konen har det bra. Nå er vi en familie på fire, og det føles bra, sier Askar på Gardermoen på vei til Tyrkia.

Askar: – Vi skal kline til

Den dramatiske fødselen gjør Askar fryktløs før bortekampen mot Besiktas.

– Det er ikke noe press på oss. Ingen forventer noe av oss. Vi skal nyte opplevelsen, og det blir en dritfet kamp med fantastiske rammer, de beste i Europa. Det er kult bare å oppleve Besiktas og deres fans på nært hold.

– Ballen er rundt. Alt er mulig. Vi har troen, og vi har slått tre lag som er bedre enn oss på veien, så vi har lave skuldre. Vi skal kline til og vise at det er tøft å møte Sarpsborg 08, sier Askar.

Askar har selv en fortid fra tyrkisk fotball i Sanliurfaspor i 2016/17.

– Det er min drømmetrekning. Jeg har vært mye rundt i Tyrkia og har flere venner i Istanbul. Jeg fulgte Besiktas mye da jeg var nær, men også i etterkant. Det blir kult. Det er surrealistisk å reise til Tyrkia med Sarpsborg 08. Tiden har gått veldig fort i svingene, sier Askar, som sier at sarpingene er forberedte på det som venter.

– Det er en tøffere velkomst enn det vi er vant til. Fans peprer bussen og roper og skriker, men det er bare gøy. Jeg tror folk har fått med seg hvordan Besiktas er når det gjelder stemning og atmosfære. Det blir en annerledes opplevelse. Vi skal nyte øyeblikket og ikke bry oss om omstendighetene. Vi skal bare inn på en grønn matte og spille.

Bakke: – Fullstendig fryktløse

Sarpsborg har reist med 23 spillere til Tyrkia, selv om det bare er 18 plasser i kamptroppen.

– Vi er Sarpsborg og tar vare på hverandre. Vi føler vi har ressurser til å ha med så mange, og så er det valgmuligheten. Vi slet med sykdom og sånt i Tel-Aviv, så vi tenkte at det hadde vært greit å ha med et par mann ekstra. Da kan vi bytte inn og ut et par timer før timen. Det er denne gjengen som har vært med å dra lasset. Det er litt læring å være med, enten man starter, sitter på benken eller er på tribunen, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Bakke forventer en «steintøff» kamp mot Besiktas, som han vurderer på et enda høyere nivå enn lagene Sarpsborg møtte i Europaliga-kvalifiseringen.

– Hvordan vil du rangere Sarpsborg opp mot Besiktas?

– Det må du nesten spørre om etter kampen. Det er så vanskelig å si. Vi skal til et av de tøffere stadionene når det kommer til volum, lyd, entusiasme og hele den biten. Det er blir en ny opplevelse for oss og en erfaring for guttene. Vi er der med mening, og vi skal se hvor vi står på dette nivået. Vi er fullstendig fryktløse og er rangert som det dårligste laget i gruppespillet, så vi skal slå veldig nedenifra. Det er noe vi trives godt med, sier Bakke.

Sarpsborg er også i gruppe med belgiske Genk og svenske Malmö.