Nødetatene på plass ved sentralstasjonen i Trondheim der en mistenkt gjerningsmann etter grov vold ble skutt i beinet under pågripelsen.
Nødetatene på plass ved sentralstasjonen i Trondheim der en mistenkt gjerningsmann etter grov vold ble skutt i beinet under pågripelsen. Foto: Alley, Ned/NTB scanpix

GJerningsmannen skutt av politiet:

To tenåringer drept i Trondheim sentrum

To personer har mistet livet etter en grov voldshendelse i Trondheim sentrum. Gjerningsmannen ble skutt i beinet under pågripelsen, og er nå siktet for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann er siktet for drap etter hendelsene i Trondheim sentrum.

Det opplyser politiet i en pressekonferanse mandag kveld.

To personer døde av skadene de ble påført mandag ettermiddag.

– Den ene personen ble erklært død veldig raskt, og den andre personen ble kjørt til sykehus. Umiddelbart etterpå fikk vi melding om at han også var død, sier politiet i pressekonferansen.

En tredje person ble fraktet til sykehus med alvorlige skader. Tilstanden skal være stabil.

Alle de involverte er menn i slutten av tenårene, med utenlandsk opprinnelse. Ifølge NRK opplyser kommunen at alle de involverte er enslige mindreårige asylsøkere.

Usikkert motiv

Gjerningsmannen ble arrestert ved sentralstasjonen i Trondheim, og skutt i beinet under pågripelsen. Mannen er fraktet til St. Olavs hospital. Tilstanden er alvorlig, men stabil.

Nå foregår det en bred taktisk- og teknisk etterforskning på begge åstedene.

– Vi har satt igang rundspørringer og avhør av aktuelle vitner, samt innhenting av elektroniske spor. Begge åstedene er sperret av, opplyser politiet.

De ønsker ikke å kommentere skadene som er påført de drepte, eller hvilket våpen som er brukt av gjerningsmannen. Alle personene befant seg på samme private adresse i Trondheim sentrum.

Politiet har fokus på nå å få mest mulig klarhet i forløpet til hendelsen og hendelsesforløpet.

– Vi kan ikke si noe mer om motiv eller bakgrunn for hendelsen på nåværende tidspunkt, men det er en av tingene vi forsøker å få klarhet i, sier politiet under pressekonferansen.

Politiet har ingen informasjon som tilsier at det er noen fare for publikum.

– Lang natt

Politiet ønsker ikke å kommentere hvorfor det ble løsnet skudd i forbindelse med pågripelsen av gjerningsmannen, og etterlater til spesialenheten å etterforske hendelsen videre.

Før pågripelsen ble det rapportert om en mengde utrykningskjøretøy i Trondheim sentrum.

– Vi hadde en uavklart situasjon i en periode, og da bruker vi de ressursene vi har. De ressursene som er brukt i dag har tatt mesteparten av kapasiteten til Trøndelag politidistrikt, sier innsatsleder Roger Mogstad til TV 2.

Natten vil bli brukt til å gjennomføre etterforskning på åstedet.

– Det er et forholdsvis stort åsted selv om det er avgrenset, og med en så alvorlig handling har de en lang arbeidsnatt foran seg, sier Mogstad.

Vet ikke bakgrunnen

Politiet ble varslet av Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK). Det var en mann i tenårene som ringte dem. Politiet vet foreløpig ikke hva som er bakgrunnen for volden.

– Det er snakk om flere menn som er hardt skadd. Det er ikke benyttet skytevåpen, men et redskap i voldsutøvelsen. Vi søker etter en gjerningsmann. Vi har fått opplyst et navn på den antatte gjerningsmannen, sa Kimo til Adresseavisen i ettermiddag.

Operasjonssentralen mottok klokken 17:54 melding om at en person hadde blitt utsatt for vold og at det var flere personer på stedet. Politiet tok seg inn i den aktuelle leiligheten klokken 18:09 og fant de to alvorlig skadde. Mistenkte ble pågrepet klokken 18:38.

Én lettere skadd

Klokken 19:15 opplyste politiet at to er alvorlig skadd.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om omfanget. En person er i tillegg betegnet som lettere skadd. Gjerningsmannen ble skutt i forbindelse med pågripelsen og får selvsagt også behandling for skaden, skriver politiet på Twitter.

Politiet rykket ut til stedet med flere patruljer etter at de fikk melding om at det hadde skjedd en alvorlig voldshendelse på en privat adresse.

En halvtime senere opplyste politiet at den antatte gjerningsmannen var pågrepet av politiet på Trondheim sentralstasjon.

Spesialenheten etterforsker

Spesialenheten har besluttet å etterforske politiets håndtering av pågripelsen, opplyser lederen for Spesialenheten i Midt-Norge, Halvor Hjelm-Hansen, til NTB.

– Vi er i ferd med å gå i gang med avhør, sier han.

Spesialenheten iverksetter rutinemessig etterforskning av saker der det er personskade som følge av bruk av politiets tjenestevåpen. Det er uklart hvor lang tid etterforskningen vil ta, opplyser Hjelm-Hansen.

– Men det vil nok gå noen uker. Det er snakk om både avhør og teknisk etterforskning, sier han.

Flere personer ble utsatt for grov vold, ifølge politiet.
Flere personer ble utsatt for grov vold, ifølge politiet. Foto: Heidi Venæs/TV 2